Hlavní obsah

Trochu se stydím za hokej, zlobí se Říha po neuznaných gólech

Bratislava

Miloš Říha, trenér Slovanu Bratislava, po sobotním prohraném utkání na domácím ledě proti Avangardu Omsk neskrýval rozčarování a hněv. Jeho tým značně oslabený zraněními odehrál s favoritem z Omsku vyrovnané utkání a prohrál až v samotném závěru po dvou slepených gólech 3:5, když rozhodčí neuznali Slovanu dvě branky.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Říha

Článek

„Zápas hodnotit nebudu. Je mi líto diváků, hráčů a trochu se stydím za hokej. Naši hráči bojují pro lidi, vydají ze sebe vše, ani tak to nestačí. Domnívám se, že dva góly, které nám neuznali, měly jasně platit," řekl Říha na tiskové konferenci po utkání.

Slovanu má několik zraněných hráčů, další nehráli kvůli viróze a v průběhu utkání museli pro zranění odstoupit českých útočník Radek Smoleňák a kapitán mužstva Andrej Meszároš. Oba skončili v nemocnici a Řiha s nimi do dalších utkání počítat nemůže.

Útočník Slovanu Patrik Lušňák zdůraznil, že všichni hráli naplno i za zraněné spoluhráče. „Bylo to skvělé utkání. Nemáme si co vyčítat. Góly, které jsme v závěru inkasovali, jsme nezavinili my, ale bylo v tom něco jiného. K tomu se však nebudu vyjadřovat," uvedl po utkání. Obránce Slovanu Marek Ďaloga se rovněž domnívá, že rozhodčí jim neuznali dva regulérní góly. „Měly platit. Bylo to jasně vidět na kostce nad ledem, ale oni se o tom odmítali bavit," řekl na adresu rozhodčích.

Vítězství naopak slavili český brankář Dominik Furch a útočník Vladimír Sobotka. „Jsem rád, že vyhráváme a v mužstvu je spokojenost. Slovan nehrál špatně, má dobrý tým," řekl Sobotka po utkání pro Sport.cz. Český útočník měl v utkání bilanci 1+1 a byl vyhlášen nejlepším hráčem Omsku.

Na oba české hráče čekala po utkání v Bratislavě nejbližší rodina i několik fanoušků z České republiky.

Reklama