Hlavní obsah

Novosibirsk - Jokerit 3:0Polášek v KHL pomohl Novosibirsku gólem k úspěchu nad Jokeritem

Aktualizováno

Reprezentační obránce Adam Polášek se v KHL podílel gólem na vítězství hokejistů Novosibirsku nad Jokeritem Helsinky 3:0. Ranou od modré k tyči zvýšil na začátku závěrečné třetiny 2:0 a jeho klub se po výhře posunul na dohled dvou bodů od osmé příčky v konferenci, zaručující play off. Pro Poláška to byl třetí zásah v sezoně a první po 25 zápasech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Adam Polášek.

Článek

Z výhry se radoval také brankář Pavel Francouz, jehož Čeljabinsk vedl v Astaně po 40 minutách 3:0, jenže nakonec musel hájit nejtěsnější výsledek 4:3. Francouz se na výhře podílel 32 zákroky.

Dominik Furch čelil v brance Omsku daleko menší zátěži, avšak jediná z 22 střel, jež za něj prošla, rozhodla o porážce domácích s Dinamem Minsk. Přesilovkový gól tak po šesti utkáních ukončil vítěznou sérii Avangardu.

Mezi střelce se zapsal i Tomáš Filippi z Magnitogorsku a jeho gól na ledě Slovanu Bratislava z konce prostřední části byl nakonec vítězný. Útočník národního týmu obral za stavu 2:2 o puk váhajícího Tomáše Surového a následně udělal kličku i gólmanovi. Metallurg výhrou 4:2 potvrdil vedení v Charlamovově divizi.

Kontinentální hokejová liga:
Vladivostok - Chanty-Mansijsk 4:1
Novokuzněck - Dinamo Riga 0:6
Novosibirsk - Jokerit Helsinky 3:0 (Polášek 1+0)
Omsk - Dinamo Minsk 0:1
Barys Astana - Čeljabinsk 3:4
Lada Togliatti - Petrohrad 2:3 v prodl.
Slovan Bratislava - Magnitogorsk 2:4 (za hosty Filippi 1+0, Jan Kovář 0+1)
Záhřeb - Ufa 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Mertl 0+1)

Reklama