Hlavní obsah

Ježíš, to jsi ty?! Bitku českých parťáků z reprezentace vystřídal údiv a smích

Bratislava/Praha

V září spolu během Světového poháru sdíleli kabinu české hokejové reprezentace a pojí je kamarádský vztah. V pondělním utkání Kontinentální ligy nastoupili opory defenzivy národního týmu proti sobě - Tomáš Kundrátek v dresu domácího Slovanu Bratislava, Jakub Nakládal za Lokomotiv Jaroslavl. A v závěru třetí třetiny došlo k momentu, kterému se oba obránci museli následně smát.

Tomáš Kundrátek se dostal do potyčky s Jakubem Nakládalem

 
Článek

Do konce základní hrací doby zbývaly necelé dvě minuty, když se za stavu 2:2 strhla před brankou Jaroslavle potyčka. A v jedněch z hlavních rolí se ocitli i oba Češi. Kundrátek totiž přijel ke klubku hráčů později a okamžitě skočil po prvním soupeři, který mu padl pod ruku.

Sám ani netušil, že oním protivníkem je jeho krajan Nakládal. „Skočil na mě zezadu, na ledě se strhla mela. Potom jsem ho položil na zem. Když jsem uviděl, že je to on, přestal jsem a společně jsme se tomu zasmáli. Nic vážného se nestalo," vracel se Nakládal k incidentu v rozhovoru pro server hokej.sk.

Jaroslavl sice nakonec v Bratislavě prohrála 2:3 po samostatných nájezdech, postup do play off by jí ale uniknout neměl, neboť se aktuálně nachází na třetím místě Západní konference.

V Jaroslavli si Nakládal nemůže stěžovat

A Nakládal si angažmá v Lokomotivu, kam zamířil v listopadu poté, co se rozhodl ukončit své působení v Carolině v NHL, nemůže vynachválit. „Super, musím to zaklepat na dřevo. Je to výborná organizace, stejně jako tým. Všechno tam klape, město je taky pěkné. Opravdu si nemůžu stěžovat," září spokojeností devětadvacetiletý bek.

„Když porovnám zázemí klubu s Carolinou, zdá se mi, že starostlivost o hráče je (v Jaroslavli) na vyšší úrovni. Byl jsem z toho mile překvapený," tvrdí majitel bronzu z mistrovství světa 2012.

V Rusku je zatím sám bez rodiny, se ženou totiž každým dnem čekají narození potomka. I proto se Nakládal dohodl s trenérem reprezentace Josef Jandačem, že Švédské hry příští týden vynechá.

„Nechtěl jsem riskovat a brát ženu s sebou do Ruska, aby se třeba něco nestalo v letadle. Radši tedy zůstala doma v Čechách, kde rozumí řeči. Kdyby se cokoliv stalo, může se o ni postarat moje a její rodina. Pokud zůstanu v Jaroslavli i další sezónu, potom už by byli se mnou," plánuje si mistr extraligy z roku 2010 s Pardubicemi.

Reklama