Hlavní obsah

Hokejový mistr světa Novotný má novou smlouvu, v KHL si vyzkouší už šestý klub

Český hokejový útočník Jiří Novotný se stal v Kontinentální lize posilou Togliatti, s kterým uzavřel roční smlouvu. Třiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 v uplynulé sezóně hájil barvy Čeljabinsku. V KHL obleče odchovanec Jindřichova Hradce po Atlantu Mytišči, Barysu Astana, Lvu Praha, Jaroslavli a Traktoru dres už šestého klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Novotný bude v KHL opět hrát za jiný klub, tentokrát míří do Togliatti

Článek

"Musím říci, že mám radost. Zůstávám v KHL, což je pro mě dobrá zpráva. Lada má ambiciózní tým, věřím, že se nám bude dařit. Tohle angažmá je pro mě další výzva, začíná zase něco nového," řekl Novotný.

V uplynulé sezóně sehrál Novotný vinou zdravotních problémů jen 27 utkání včetně play off a připsal si osm bodů za čtyři branky a stejný počet asistencí. V KHL má na kontě celkem 407 duelů a 206 bodů za 75 góly a 131 přihrávek.

Účastník osmi mistrovství světa i olympijských her v Soči v roce 2014, který má ze světových šampionátů ve sbírce také bronzy z let 2011 a 2012, má za sebou rovněž angažmá v NHL. Za Buffalo, Washington a Columbus sehrál 189 duelů základní části a zaznamenal 51 bodů za 20 gólů a 31 asistencí. Ve čtyřech utkáních play off nebodoval.

Reklama

Související témata: