Hlavní obsah

Slovan - Vladivostok 1:0Stránského gól přinesl Čerepovci bod, druhý přibyl v prodloužení

Moskva
Aktualizováno

Útočník Čerepovce Matěj Stránský se počtvrté v sezóně zapsal mezi střelce v Kontinentální hokejové lize a patřil ke strůjcům vítězství Severstalu na ledě Magnitogorsku 3:2 v prodloužení. Ostravský rodák vyrovnal v 57. minutě, obrat pak dokonal v přesilovce Maxim Verjovkin.

Článek

Stránský, který do KHL přišel před sezonou ze zámoří, čekal na další gól 17 zápasů. Jeho tým se drží na osmém místě v Západní konferenci, vicemistrovský Magnitogorsk prohrál počtvrté z posledních pěti zápasů a je šestý ve Východní konferenci.

Pavel Francouz vychytal čtvrté vítězství Čeljabinsku za sebou. V domácím utkání proti Dinamu Riga jej překonal jen v přesilovce Lauris Darzinš, Traktor ale nakonec porazil nejslabší tým soutěže 2:1 až po samostatných nájezdech, v nichž český brankář všem čtyřem střelcům lotyšského týmu včetně Darzinše odolal.

Výhru slavili i další čeští gólmani. Jakub Kovář s týmem Jekatěrinburgu porazili Spartak Moskva 4:2 i díky hattricku Anatolije Golyševa, Jakub Štěpánek v brance Slovanu Bratislava udržel čisté konto proti Vladivostoku a podpořil vítězství 1:0. Poradil si s 30 střelami, Michal Řepík měl asistenci u jediné trefy večera.

Kontinentální hokejová liga
Čeljabinsk - Dinamo Riga 2:1 po sam. nájezdech
Jekatěrinburg - Spartak Moskva 4:2
Magnitogorsk - Čerepovec 2:3 v prodl. (za hosty Stránský 1+0)
Lada Togliatti - Nižnij Novgorod 0:2
Dinamo Minsk - Chanty-Mansijsk 2:1
Jokerit Helsinky - Novosibirsk 2:1
Slovan Bratislava - Vladivostok 1:0

Reklama