Hlavní obsah

Chabarovsk - Spartak 2:1 PPZohornův gól v prodloužení rozhodl o další výhře Chabarovsku

Moskva

Tomáš Zohorna rozhodl brankou v 63. minutě o vítězství Chabarovsku nad Spartakem Moskva 2:1 v prodloužení. Český útočník bodoval ve čtvrtém utkání Kontinentální hokejové ligy za sebou, v sezóně se trefil poosmé. V poraženém týmu si Lukáš Radil připsal asistenci a s 29 body si upevnil pozici druhého nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži.

Článek

Oba týmy chtěly pokračovat v úspěšných sériích, které je v tabulkách konferencí vynesly na postupové pozice. Podařilo se to Chabarovsku, který vyhrál počtvrté za sebou. Zohorna k této vítězné šňůře přispěl pěti body. Zápas rozhodl blafákem a šťastným forhendovým zakončením poté, co ho Kirill Rasskazov našel zcela volného před brankářem Spartaku Nikitou Bespalovem.

Na první gól diváci čekali až do 53. minuty, ale domácí Amur se pak z vedení radoval jen krátce. Za dvě minuty totiž po Radilově přihrávce vyrovnal střelou od modré čáry Kanaďan Ben Maxwell.

Útočník Roman Horák z Podolsku svou sedmou brankou v sezóně otevřel už po 78 sekundách skóre zápasu proti Jokeritu. V dalším průběhu se už ale trefovali pouze favorizovaní hosté z Helsinek a zvítězili 4:1.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Spartak Moskva 2:1 v prodl. (T. Zohorna 1+0 - Radil 0+1),
Viťaz Podolsk - Jokerit Helsinky 1:4 (za domácí Horák 1+0).

Reklama