Hlavní obsah

Jágra chce jeho někdejší klub! Regule soutěže jsou proti, dostane 68 výjimku?

Omsk/Praha

Ani po letech na něj nezapomněli. Právě naopak, český hokejový útočník Jaromír Jágr zůstává v Omsku po čtyřech sezónách strávených v klubu obrovskou ikonou. I proto chce vedení sibiřského celku nejproduktivnějšímu Evropanovi v dějinách NHL za jeho služby pro Avangard poděkovat, jenže narazilo. Alespoň prozatím...

Foto: www.khl.ru

Obleče ještě Jaromír Jágr dres Omsku?

Článek

Šestačtyřicetiletý Jágr sice vyhlásil, že za prvoligové kladenské Rytíře, jejichž je majitelem a ke kterým se v uplynulé sezóně po konci v Calgary zaviněném zraněním vrátil, plánuje odehrát i nadcházející ročník WSM ligy, Omsk si však pohrával se zajímavou myšlenkou. A nejspíš stále pohrává...

Ta zní: Získat Jágra na jedno utkání Kontinentální ligy, aby mu tak Avangard poděkoval za odvedené služby. Jágr dres Omsku nejprve oblékal v ročníku 2004/05 při výluce v NHL, v létě 2008 pak po konci angažmá v NY Rangers dal NHL sbohem na tři sezóny, aby je všechny strávil právě v Omsku, který dokonce vedl jako kapitán.

I proto nyní vedení Avangardu usoudilo, že by bylo vhodné se Jágrovi na sklonku(?) jeho kariéry za odvedené služby pro klub odvděčit.

„Právě proto jsme měli představu, abychom se s Jaromírem za Avangard rozloučili. Jenže vedení ligy nám neumožnilo, abychom pozvali hráče, který by za nás nastoupil jen k jednomu utkání," uvedl pro ruská média nový prezident Omsku a někdejší útočník Maxim Sušinskij, který s Jágrem za Avangard nastupoval během sezóny 2004/05.

Že je tedy Jágrova rozlučka s Omskem a potažmo s celou KHL pasé? Ještě nemusí být vše ztraceno. Prezident KHL Dmitrij Černyšenko se totiž nechal slyšet, že Omsk ohledně Jágra nepodal na vedení soutěže oficiální žádost. V případě jejího obdržení by KHL uvažovala, jestli by v daném případu neudělila legendární české 68 výjimku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články