Hlavní obsah

Sekáč si užívá s Gagarinovým pohárem, vzal ho do Aše i do Brna

Praha

Hokejový útočník Jiří Sekáč si v těchto dnech užívá radovánky s Gagarinovým pohárem, který získal v Kontinentální lize s Kazaní. Šestadvacetiletý účastník únorových olympijských her v Pchjongčchangu i mistrovství světa v roce 2014 v Minsku dal dnes po poledni možnost zájemcům se s trofejí vyfotit i na Staroměstském náměstí v Praze.

Foto: Jan Škvor, Sport.cz

Jiří Sekáč na archivním snímku.

Článek

Sekáč má trofej k dispozici od úterka až do pátku a stihl s ní už pořádné turné po České republice. "Byl jsem v Tachově, u Mariánských Lázní a v Aši. I v Praze jsme ji byli už dřív vyfotit na pár místech a dneska jsme udělali to samé a dali možnost i lidem, aby si ji také vyfotili. Dneska ještě jedu do Brna, lítám s ní po kamarádech a po známých," řekl Sekáč v rozhovoru s ČTK.

Má na to během čtyřdenního programu dost času. "Jsem rád, že to mám na čtyři dny. To je pecka, můžu si to trošku užít a nemusím nikde až tak hekticky lítat. Vozím si ho sám všude bez bodyguardů, což je super pocit, že ho mám jen sám pro sebe," podotkl Sekáč.

Žádná divoká párty podle něj oslavy neprovází. "Bylo to docela v poklidu. Jsem vždycky už večer totálně vysílený, opravdu jsem toho najezdil hodně. On je ten pohár ještě docela těžký, takže to furt tahám tam a zpátky, člověka to vytíží. Jsem rád, že si večer lehnu a spím," podotkl s úsměvem Sekáč, který se s Kazaní dočkal premiérového triumfu v kariéře.

"Bylo to super, že se nám to povedlo vyhrát. Těžko to nějak popisovat, musí si to spíš prožít každý sám. Člověk se raduje, ale dojde mu to někdy za týden. Je to asi moje nejpříjemnější léto," prohlásil Sekáč, který do Kazaně zamířil předloni po dvou letech strávených v NHL, kde vystřídal dresy Montrealu, Anaheimu, Chicaga a Arizony.

Blízko zisku Gagarinova poháru byl už v roce 2014 v dresu Lva Praha, ale tehdy český účastník KHL prohrál ve finále v sedmi zápasech s Magnitogorskem. O finále s CSKA Moskva letos Sekáč málem přišel kvůli zlomenému zápěstí, boj o titul si ale nakonec vychutnal ve všech pěti duelech.

"Měl jsem to zlomené na třech místech, takže to nebyla úplně sranda, Původně mi řekli, že budu mít pět nebo šest týdnů sádru, pak bude teprve rehabilitace," popsal Sekáč prognózy, které se naštěstí pro něj nenaplnily.

"Nevím, jakým zázrakem to bylo, ale sundal jsem sádru po dvou týdnech, měl jsem to docela pohyblivé a nebolelo to. Tak jsem to šel zkusit na led a všechno bylo v pohodě bez větších bolestí. Takže jsem řekl trenérovi, že jsem připravený hrát. On mi samozřejmě vyhověl a vypustili mě tam," vyprávěl Sekáč, který si v sezoně připsal v 65 zápasech včetně play off 55 bodů za 20 gólů a 35 přihrávek.

S týmem Ak Bars bude v nadcházející sezoně triumf obhajovat. "Mám ještě smlouvu a ještě rok určitě budu v Kazani," uvedl Sekáč. Nebrání se tomu, aby se v ambiciózním klubu usadil delší dobu. "Kdyby byl takový scénář, že bych zůstával v Rusku, tak bych nebyl vůbec proti, abych zůstal celou dobu v Kazani. Líbí se mi tam. Mám tam spoustu dobrých kamarádů, s kterými jsem prožil zatím to nejlepší z hokejové kariéry, takže je to v tomto ohledu číslo jedna," dodal Sekáč.

Reklama

Související témata: