Hlavní obsah

Před uzávěrkou přestupů se řada týmů v Lize mistrů posílila

Jirka G. NovákSport.cz

Pouze do 3. listopadu mohli všichni účastníci hokejové Ligy mistrů naposledy upravit své soupisky. Většina mužstev možnost připsat do kádru nové posily uvítala a soutěž uvidí řadu nových zajímavých hráčů. Pouze tři týmy se rozhodly na stávající kádr nesahat - švýcarský Curych, německý Eisbären Berlín, a český mistr Slavia Praha.

Článek

Asi největší úlovek se povedl švýcarskému Bernu. Tým, který do Ligy mistrů proklouzl až přes kvalifikaci, získal Martina Gelinase. Kanadský útočník má obrovské zkušenosti ze slavné NHL, kde během devatenácti sezón odehrál přes 1400 zápasů. Na druhou stranu je třeba říci, že je mu už 38 let.

Bývalého hráče NHL může připsat i švédský mistr HV 71 Jönköping. Kanadský centr Kris Beech sice přišel do klubu už 10. října, jenže pro LM jej funkcionáři už připsat nemohli. Novou posilu mohou na evropských kolbištích využít až nyní.

Ve stejné situaci byly České Budějovice, které už dříve získaly obránce Richarda Jareše a útočníka Vítězslava Bílka. Až teď je ale mohou nasadit do zápasů v Lize mistrů a spoléhat na to, že jim ve středu pomohou v důležitém zápase s ruskou Ufou.

Švédský Linköping, který je soupeřem Slavie ve skupině D, žádnou novou hráčskou tvář nezískal, ale český kouč Slavomír Lener se musí v dalším průběhu obejít bez dvou hráčů. Obránce Petri Liimatainen odešel do rakouského Lince a útočník Sebastian Lauritzen přestoupil v rámci švédské Elitserien do Brynäs.

Noví hráči na soupiskách mužstev Ligy mistrů:
SC Bern:
Martin Gelinas (útočník)
Espoo Blues:
Sami Sandell (útočník), Tero Konttinen (obránce)
HV71 Jönköping:
Kris Beech (útočník)
Kärpät Oulu:
Toni Dahlman (útočník)
Magnitogorsk:
Konstantin Puškarev (útočník)
České Budějovice:
Richard Jareš (obránce), Vitězslav Bílek (útočník)
Salavat Julajev Ufa:
Sergej Bělov (brankář)
Slovan Bratislava:
Martin Hlavačka (obránce)

Reklama