Hlavní obsah

Gólman Slavie Svoboda chytil jenom potvory

Michal Osoba (Linköping)Právo

Když se postaví do branky, končí v jeho lapačce většina puků, které na něj soupeři vyšlou. S prutem u vody už si Adam Svoboda tak zdatně nevedl. „Ale, chytil jsem samé potvory, co se nedají pořádně jíst,“ mávl rukou slávistický gólman.

Článek

K rybaření se třicetiletý gólman dostal během volna o reprezentační přestávce. Nejprve ještě odchytal zápas se Slovenskem v rámci oslav 100 let hokeje, pak už si mohl pomalu chystat myšlenky na Ligu mistrů v Linköpingu. „Přestávka přišla vhod, odfrkli jsme si,“ ujišťuje.

Do Švédska nevyráží zdaleka poprvé, před třemi lety v Timře dokonce strávil část sezóny. „Mám na to angažmá výborné vzpomínky, byl jsem tam od Vánoc až od konce,“ vybavuje si. Nejvíc si ale úplný sever evropského kontinentu oblíbil jeho syn Adam. „Pro něj to bylo ideální. Všude sníh, zamrzlá voda,“ líčí.

Ve středu se vrátí na led Linköpingu. „Mají dost široké hřiště, doma byli silní,“ vybavuje si. Počítá s tím, že si opět slušně zachytá. „Ale nemusí to být tak, jak první třetinu v Curychu, to jsem byl dost zavařený,“ říkal gólman. Takže raději klídek jako v zápase se Slovenskem? „To ne, tam jsem si mohl číst knížku, radši něco mezi,“ usmívá se.

Reklama