Hlavní obsah

Curych se těší na bitvu o semifinále Ligy mistrů v Praze

CURYCH

Pouze jedna tajenka už zbývá dořešit při obsazení účastníků semifinále hokejové Ligy mistrů. Zatímco ve třech skupinách už je před závěrečným kolem o postupujících jasno, vítěze skupiny D určí až souboj 3. prosince mezi pražskou Slavií a Curychem. Švýcarský mistr totiž ve středu porazil Linköping a na Slavii ztrácí v tabulce jediný bod, jejich souboj tedy rozhodne.

Foto: www.championshockeyleague.com

Útočník Adrian Wichser oslavuje se spoluhráčem z Curychu

Článek

"Tříbodové vítězství nad Linköpingem pro nás bylo zásadní. Teď můžeme jet do Prahy pro výhru a vstupenky do semifinále," radoval se obránce Severin Blindenbacher, který se na výhře nad Linköpingem podílel brankou a asistencí. "Máme několik týdnů na to, aby jsme se na zápas pořádně připravili. V Praze to nebude jednoduché, ale uděláme pro výhru všechno," tvrdí útočník Jan Alston.

Curych se kromě důležitosti zápasu těší také na moderní O2 Arenu v české metropoli, která by měla být vyprodaná. Jen ze Švýcarska by mělo přijet několik stovek fanoušků. "V posledních zápasech za námi vždy stáli, snad fanoušci přijedou i do Prahy," přeje si kouč Sean Simpson.

Mužstvo už se plně koncentruje na další zápas za necelé tři týdny a chystá se Prahu dobýt. "Každému je jasné, o co půjde. Musíme jít do zápasu maximálně koncentrovaní," upozornil Blindenbacher, pro nějž bude zápas o to významnější, že příští rok už dres Curychu oblékat nebude. Jeden z nejlepších švýcarských obránců totiž na dnešní tiskové konferenci oznámil, že po sezóně odchází do švédského Färjestadu.

Reklama

Související témata: