Hlavní obsah

Jediný gól na postup do semifinále Ligy mistrů stačit nemohl

PRAHA

Dvaapadesát střel a pouze jeden vstřelený gól. Taková byla bilance hokejistů Slavie v rozhodujícím zápase o postup do semifinále Ligy mistrů. Po mdlé první třetině se český mistr do Curychu zakousl jak do vyhlášeného švýcarského ementálu, jenže v "tomto sýru“ nakonec dokázal najít pouze jedinou skulinku. A nebylo to jen zásluhou pozorného brankáře Ari Sulandera.

Článek

Zpočátku oboustranně opatrný zápas nastartovali lépe hosté z Curychu, když v 15. minutě otevřeli skóre gólem Trudela v přesilové hře. Vyloučení, které početní výhodě předcházelo, však bylo dosti rozporuplné. Obránce Pavel Kolařík se vleže vrhl po puku, který čistě odpálil pryč, jenže současně podrazil i jednoho z protihráčů.

"Padal tam puk z výšky a točil se. Snažil jsem se ho chytit rukou, ale odrazil se k soupeři, který mohl jet do šance. Proto jsem skočil šipku a odpálil puk pryč. Netušil jsem, že by z toho mohlo něco být, ale najednou mě rozhodčí vyloučil," divil se po zápase Kolařík.

Jelínek by gól vyměnil za výhru

Také Slavia dostala několik příležitostí skórovat z přesilovky, jenže její aktivita gradovala až ve druhé třetině, kdy se také dočkala jediného gólu v zápase. Obránce Kadlec si na modré pokryl puk a z otočky jej poslal na bránu, kde jej před gólmanem Sulanderem šikovně tečoval Petr Jelínek. "Přizvednul jsem to podél brankářových nohou. Ale nakonec jsme prohráli, raději bych ten gól vyměnil za výhru," tvrdil jediný střelec Slavie v rozhovoru pro Sport.cz.

Jelínek i jeho spoluhráči zasypali ve druhé třetině branku Curychu sprškou střel, po čtyřiceti minutách jich měli na kontě o dvacet více než soupeř. Ale často se jednalo o pokusy z dálky, nebo zkoušeli překonat Sulandera z úhlu. A když už došlo na vyloženou šanci, byl obrovitý finský gólman mimořádně pozorný. "Gólman je tentokrát výborně podržel, to bylo úplně něco jiného než v prvním zápase v Curychu," připomněl Jaroslav Bednář.

Bednář: Jeden gól doma je málo

I jinak suverénní kanonýr se gólově neprosadil a žehral na špatnou koncovku. "Na jeden gól se nevyhrává, jeden gól doma je prostě málo," přiznal Bednář. "Ve druhé třetině jsme byli suverénně lepší, škoda, že jsme nedali aspoň dva góly. Jenže my se v koncovce poslední dobou hrozně trápíme i v lize. Ať je to jakýkoliv gólman, tak ho pořád trefujeme. Musíme s tím něco udělat a doufat, že nám to tam začne konečně padat," přeje si Jelínek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články