Hlavní obsah

Hokejisté Švédska přišli na MS o Lundkvista, elitní obránce je zraněný

Riga

Hokejisté Švédska přišli na mistrovství světa v Rize o druhého hráče. Ze zdravotních důvodů již do turnaje nezasáhne elitní obránce Nils Lundkvist, který nedohrál úterní utkání proti Švýcarsku. Vedení švédské reprezentace dnes na Twitteru oznámilo, že dvacetiletý talent je zraněný. Bude tak chybět v sestavě i ve čtvrtečním zápase proti českému týmu.

Foto: Oksana Dzadan, ČTK/AP

Hokejisté Švédska přišli na mistrovství světa v Rize o druhého hráče. Ze zdravotních důvodů již do turnaje nezasáhne elitní obránce Nils Lundkvist (na snímku ze zápasu s Dánskem).

Článek

Nejlepší bek švédské nejvyšší soutěže v aktuální sezoně nasbíral ve třech zápasech na MS pět bodů za gól a čtyři asistence, nastupoval v elitní přesilovkové formaci i v první obranné dvojici s Henrikem Tömmernesem.

Lundkvist startoval na svém premiérovém seniorském MS, v juniorské kategorii se na vrcholné akci představil dvakrát. V roce 2018 si jej v prvním kole draftu vybrali zástupci New York Rangers a očekává se, že po sezoně odejde z Luley do NHL.

Před Lundkvistem ze švédské sestavy vypadl zraněný útočník Carl Klingberg.

Mistrovství světa v hokeji 2021

MS v hokeji probíhá od 21. května do 6. června v Lotyšsku. Všechny zápasy skupinové části i play off hostí Riga. Česká reprezentace postoupila ze skupiny A ze třetího místa a ve čtvrtfinále hraje s Finskem, které obhajuje zlato. Češi se budou snažit vylepšit čtvrté místo.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec