Hlavní obsah

Senzační výkon! Finská média chrlí chválu po vyřazení Česka, opěvují i skvělého Olkinuoru

Lvi opět hrají o medaile na mistrovství světa. Finská média pějí ódy na čtvrtfinálové vystoupení hokejistů v Rize proti Česku. Vyzdvihují přitom kolektivní práci a brankáře Jussiho Olkinuoru, který zastavil všech 28 střel.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Finové se radují z gólu proti Česku ve čtvrtfinále MS.

Článek
Fotogalerie

„Lvi porazili Českou republiku po fantastickém, bojovném výkonu, v němž rozhodla defenzivní hra a kouzelný výkon brankáře Olkinuory. V obraně šířil klid," uvádí například deník Hufvudstadsbladet.

„Finsko opět sahá po medaili na MS a není se čemu divit. Ukazuje to neuvěřitelnou sílu týmu," přidává se v komentáři Jussi Paasi z televizní stanice YLE. „Spolehlivý, chladnokrevný, sebevědomý," chrlí zároveň chválu na 30letého gólmana Magnitogorsku, jenž ve čtvrteční bitvě o bytí a nebytí vytáhl několik skvělých zákroků. „Brankář, který se stal hrdinou Lvů, ve čtvrtfinále vyřadil Českou republiku," hlásí večerník Iltalehti.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Finský brankář Juho Olkinuora vyráží střelu obránce Lukáše Kloka ve čtvrtfinále MS.

Bývalý parťák Jakuba Škarka v Pelicans Lahti se nejvíc zapotil ke konci duelu, kdy měl český národní tým několik příležitostí. „Ofenzivně silná Česká republika si v závěrečných okamžicích vytvořila nebezpečné šance, ale Olkinuora se opakovaně postavil puku do cesty. Sebevědomí Olkinuory je evidentně na stejné úrovni jako před dvěma lety u Kevina Lankinena," připomněl list Ilta-Sanomat výkony gólmana Chicaga z šampionátu v Bratislavě, kde výběru Suomi vychytal zlato a v semifinále i finále inkasoval dohromady jediný gól. Tehdy mu kryl záda právě Olkinuora.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Finský obránce Atte Ohtamaa v souboji s Dominikem Kubalíkem (vlevo). Přihlíží brankář Jussi Olkinuora.

„S brankářem, jako je Jussi, je snazší vyhrávat," chválil muže s maskou útočník Anton Lundell. „Skvělý výkon, skvělý brankář. Jsem na kluky velmi hrdý," přitakal trenér Jukka Jalonen.

Země tisíce jezer znovu proklouzla mezi nejlepší čtyřku vrcholného turnaje. Ve čtvrtek večer oslavovala týmové vítězství a defenzivní činnost. „Klasické přednosti finského hokeje se opět ukázaly. Oddanost, pevné nervy, věrné dodržování vlastního stylu hry," zmiňuje v komentáři YLE.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: