Hlavní obsah

Hořké zklamání! V reprezentaci jsem skončil, má jasno slovenský brankář Hudáček

Bratislava/Praha

Hořkost v sobě dusí brankář slovenského národního hokejového týmu Július Hudáček. Po prohře 1:6 s USA ve čtvrtfinále světového šampionátu v Rize vyjádřil zklamání nad skutečností, že nedostal v klíčovém souboji šanci chytat a podle slovenských médií se rozhodl s okamžitou platností ukončit reprezentační kariéru. „Ano, v reprezentaci jsem skončil,“ řekl zástupcům médií po příletu z MS.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Brankář Slovenska Július Hudáček v duelu MS s Ruskem.

Článek

„Nebudu chodit kolem horké kaše, byl jsem velmi zklamaný. Je potřeba mít trochu úcty a respektu. Realizační tým věděl, že je to moje poslední mistrovství světa a dovolím si tvrdit, že jsem si zasloužil ve čtvrtfinále chytat. Za všechny ty roky jsem si to tvrdě vybojoval. Trochu mě odřízli, a když necítíte důvěru, je to zbytečné. Chtěl jsem ještě zabojovat o olympiádu, ale už nemá smysl dál pokračovat," cituje slovenského gólmana server deníku Nový čas.

List připomíná, že 32letý Hudáček se na MS v Lotyšsku chopil po zranění Branislava Konráda šance, nastoupil v pěti zápasech a vychytal tři výhry, přičemž proti Dánsku udržel i čisté konto (2:0). Ve čtvrtfinále ale trenér Craig Ramsay vsadil na mladého Adama Húsku, který zámořský styl zná z působení v Hartfordu v AHL. Ve čtvrtek však inkasoval šest gólů a Slováci mohli začít balit.

„Adam chytal dobře, neměl šanci gólům zabránit, je jedno, zda bych byl v brance já, nebo on. V první třetině nás (Američané) rozebrali, chvíli mi ho bylo i líto. On si však ještě zachytá, zatímco u mě trenéři věděli, že je to moje poslední MS. V reprezentaci jsem strávil třináct let, myslím, že jsem si ten zápas zasloužil," zopakoval svůj názor vicemistr světa z roku 2012 a v současnosti gólman Spartaku Moskva v KHL.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Rudolf Červený překonává brankáře Slovenska Júlia Hudáčka.

Podle Hudáčka slovenský tým účastí ve čtvrtfinále splnil cíl. "Momentálně nemáme mužstvo na to, abychom došli dál. Mladí kluci, kteří dostali šanci, ale předvedli velmi dobré výkony a je třeba v tom pokračovat. Některé zápasy se povedly, jiné byly horší. Ten čtvrtfinálový patřil mezi ty těžší. Ze střídačky jsem to viděl tak, že Američané mají asi nejlepší tým na turnaji byl bych překvapený, kdyby to nevyhráli," dodal brankář, který si v kariéře vyzkoušel i českou extraligu v dresu Pardubic.

Reklama

Související témata:

Pavouk - MS 2021

  • Čtvrtfinále

  • 03.06.21      15 : 15
    Spojené státy USA Slovensko Slovensko
    6 : 1
  • 03.06.21      19 : 15
    ROV Rusko Kanada Kanada
    1 : 2
    v prodloužení
  • 03.06.21      19 : 15
    Finsko Finsko Česká republika Česko
    1 : 0
  • 03.06.21      15 : 15
    Švýcarsko Švýcarsko Německo Německo
    2 : 3
    po sam. nájezdech
  • Semifinále

  • 05.06.21      13 : 15
    Spojené státy USA Kanada Kanada
    2 : 4
  • 05.06.21      17 : 15
    Finsko Finsko Německo Německo
    2 : 1
  • Finále

  • 06.06.21      19 : 15
    Kanada Kanada Finsko Finsko
    3 : 2
    v prodloužení
  • 06.06.21      14 : 15 O bronz
    Spojené státy USA Německo Německo
    6 : 1

.