Hlavní obsah

Plekanec kapitánem národního týmu. Některé spoluhráče viděl ve Znojmě poprvé

Znojmo

Romana Červenku vystřídá v roli kapitána české hokejové reprezentace ve dvou nadcházejících utkáních se Švédy útočník Montrealu Tomáš Plekanec, který se k národnímu mužstvu připojil na dnešním srazu ve Znojmě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec (vlevo) a Jiří Sekáč na srazu hokejové reprezentace ve Znojmě.

Článek
Fotogalerie

„Kapitánem bude také v úterním pražském střetnutí s Kanadou i na mistrovství světa v Rusku," potvrdil kouč českého celku Vladimír Vůjtek.

Třiatřicetiletého středního útočníka čeká už devátý světový šampionát. „Když mohu, automaticky jedu. Podepsal bych se pod to, co říkal David Výborný. Dnes už je trochu jiná doba, ale hrát za nároďák byl vždycky můj sen. To srdce tam je, ale aby do toho člověk mohl dát všechno, musí být stoprocentně zdravý. Od toho se všechno odvíjí," ví Plekanec z dlouholetých zkušeností.

Céčko nosil už při mistrovství světa v roce 2012 ve Švédsku a Finsku. „Nic nového to pro mě nebude. Je to navíc jen písmeno na dresu. Všichni kluci v národním mužstvu patří ve svých klubech k lídrům. Musíme si ale počínat jako tým. Pak není vůbec důležité, kdo je kapitán. Spoustu kluků jsem viděl ve Znojmě poprvé a téměř je ani neznám. Určitě se ale dáme rychle dohromady," očekává Plekanec.

Reklama