Hlavní obsah

Půjde to? Sekáč po otřesu mozku znovu vyjel na led. Gulaše trápí teploty

Praha

Hokejové reprezentaci začala finální fáze přípravy na mistrovství světa v Moskvě. V neděli odpoledne se sešla k přípravě v pražské O2 areně a z třiceti hráčů, kteří ještě usilují o nominaci, chyběl Milan Gulaš, jenž během víkendu onemocněl. Naopak na led už vyjel další útočník Jiří Sekáč, který kvůli lehkému otřesu mozku nehrál páteční přípravný zápas se Švédy ve Znojmě (7:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jiří Sekáč ještě během tréninku hokejové reprezentace ve Znojmě.

Článek

„Gulaš zavolal, že dostal teplotu, k tomu se přidaly i nějaké žaludeční potíže, takže zůstal doma. Jsme domluveni, že se v pondělí ozve. Kdyby měl dostat antibiotika, byl by to problém," naznačil asistent kouče Jaroslav Špaček, který měl ale dobré zprávy o zdravotním stavu Sekáče. „Půjde naplno do tréninku a chtěli bychom, aby hrál s Kanadou," byl až Špaček myšlenkami u úterní generálky mužstva před středečním odletem na MS.

Útočník Arizony se po třech dnech volna a klidu tvrdil, že se cítí už daleko lépe a byl připravený podstoupit tréninkovou i zápasovou zátěž. „Určitě mi to pomohlo. Přes víkend jsem byl úplně v klidu, protože jsem věděl, že není žádný spěch. Rozhodně jsem na tom lépe, než když jsem odjížděl ze Znojma," ujistil Sekáč.

„Musíme být ale opatrní, hlava, to není žádná legrace," naznačil Špaček. "V NHL se tohle opravdu hodně řeší, je to jedno z nejvážnějších zranění. Když člověk má něco takového a trošku riskuje, jde do dalšího zápasu, dostane druhou ránu, tak se pak taky může stát, že si půl roku nezahraje. Ale snad to bude na ledě takové, jak se cítím teď a nebude tam žádný problém, abych mohl i v úterý nastoupit," doplnil Sekáč patřící mezi čtyři posily národního týmu z NHL.

Jak čeští hokejisté v O2 areně trénovali:
Furch, Francouz, Machovský - Jeřábek, Jordán, Kempný, Kundrátek, Šimek, Kolář, Polášek M. Doudera, T. Voráček, Zámorský - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Filippi, Sekáč - Vincour, Koukal, Zaťovič - Jarůšek, Kousal, D. Kubalík - T. Zohorna.

Reklama

Související témata: