Hlavní obsah

Změna v brance! Proti Lotyšům bude chytat Francouz

Moskva

Po Dominiku Furchovi, který včera vychytal střelce sborné, dostane v brance české hokejové reprezentace na mistrovství světa v Rusku šanci i Pavel Francouz. Pětadvacetiletý gólman Čeljabinsku nastoupí v druhém utkání národního týmu ve skupině A proti Lotyšsku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

V brance české reprezentace dnes proti Lotyšům nastoupí Pavel Francouz.

Článek

Zatímco Furch při výhře 3:0 nad Rusy na světovém šampionátu debutoval, Francouz se jako trojka dostal už na mistrovství světa 2013 ve Stockholmu i o rok později v Minsku.

Ve švédské metropoli si dokonce připsal i dva starty na mistrovství světa, pokaždé ale jako střídající hráč. Proti Švédsku naskočil na 35 vteřin za Alexandra Saláka, proti Norům nahradil na šest a půl minuty Ondřeje Pavelce.

Dnes se tak gólman, jenž v roce 2015 dovedl Litvínov v české extralize k mistrovskému titulu, dočká premiéry na MS od začátku zápasu.

Utkání s Lotyšskem, které v pátek podlehlo Švédsku 1:2 po prodloužení, začíná v 19:15 SELČ. Přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Sestava české reprezentace pro zápas s Lotyšskem:
Francouz - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal, T. Zohorna - Jarůšek, Koukal, Filippi - Zaťovič

Reklama

Související témata: