Hlavní obsah

Norsko - Švýcarsko 4:3 PPŠvýcaři deset vteřin před koncem srovnali, z výhry nad Norskem se ale neradovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Walser 0 : 1
15. Olimb 1 : 1
24. Roymark 2 : 1
39. Olimb 3 : 1
44. Moser 3 : 2
60. Du Bois 3 : 3
64. Martinsen 4 : 3
Záznam online reportáže

Moskva
Aktualizováno

Ani ve druhém vystoupení na MS v Rusku se hokejisté Švýcarska nedočkali výhry. Proti Norsku sice v neděli dokázali smazat dvoubrankovou ztrátu, v prodloužení však zařídil Seveřanům dva body do tabulky skupiny A Martinsen.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Norský útočník Andreas Stene (vlevo) a Simon Moser ze Švýcarska v zápase MS.

Článek
Fotogalerie

Švýcaři podruhé na turnaji prohráli, opět ale získali bod. Pomohl jim k němu i gól Feliciena Du Boise v power play deset sekund před koncem normální hrací doby.

Souboj dvou týmů, které na úvod šampionátu prohrály, začal lépe pro Švýcary. Ve 3. minutě otevřel skóre Walser, který využil první přesilovou hru.

Početní výhoda, i když jen signalizovaná, pomohla ke gólu i Norům. V 15. minutě vyrovnal Ken Andre Olimb. Ve druhé třetině se poté Norsku podařilo vývoj zápasu otočit. Na jejím začátku se prosadil pohotově zakončující Röymark, v závěru poté v přesilovce Mathis Olimb.

Martinsen ukončil prodloužení

Švýcaři byli sice střelecky aktivnější, snížit se jim však podařilo až v závěrečné dvacetiminutovce. Moserův gól dal hráčům ze země Helvétského kříže šanci na bodový zisk, kterého se nakonec i dočkali. Vyrovnat mohl Ambühl, ale podařilo se to až při závěrečné power play deset sekund před koncem normální hrací doby Du Boisovi.

V prodloužení mohl rozhodnout Ambühl, ale nedal, vzápětí byl vyloučen Weber a Norsko nabídnutou šanci k rozhodnutí využilo.

Norové tak vydolovali premiérové dva body na šampionátu.

Mistrovství světa v hokeji
Skupina A:
Norsko - Švýcarsko 4:3 v prodl. (1:1, 2:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. K. Olimb (M. Olimb, Zuccarello), 24. Röymark (Forsberg), 39. M. Olimb (K. Olimb, Rosseli Olsen), 64. Martinsen (M. Olimb, Trygg) - 3. Walser (Martschini, Weber), 44. Moser (Diaz, Niederreiter), 60. Du Bois (Diaz, Ambühl). Rozhodčí: Rantala (Fin.), Piechaczek - Ponomarjow (oba Něm.), McIntyre (USA). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Diváci: 4515.
Norsko: Volden - Holös, Nörstebö, Johannesen, Tollefsen, Trygg, Ödergaard - Bastiansen, Zuccarello, Martinsen - K. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen - Röymark, Forsberg, Valkvae Olsen - Haga, Ask, Dahlström - Trettenes, Stene. Trenér: Roy Johansen.
Švýcarsko: Mayer - Du Bois, Geering, Diaz, Blum, Weber, Grossmann, Schneeberger - Ambühl, Hollenstein, Martschini - Niederreiter, Moser, Haas - Hofmann, Andrighetto, Walser - Walker, Trachsler, D. Wieser - M. Wieser. Trenér: Patrick Fischer.
Dočkají se švýcarští hokejisté výhry v úterním zápase proti Dánsku?
Ano
49,8 %
Ne
50,2 %
Celkem hlasovalo 2311 čtenářů.

Reklama

Související témata: