Hlavní obsah

Francie - Slovensko 1:5Brzký inkasovaný gól Slováky nezlomil, Francouzům nedali šanci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Perret 1 : 0
4. Sekera 1 : 1
14. Graňák 1 : 2
35. Bakoš 1 : 3
36. Hudáček 1 : 4
58. Jaroš 1 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Slovenska zvládli i druhé utkání na mistrovství světa v Rusku, když porazili Francii 5:1. Spolu s favority celého turnaje Kanadou a Finskem tak zůstávají v základní skupině B v Petrohradu stoprocentní. Svěřenci trenéra Cígera sice inkasovali jako první už po 69 vteřinách hry, ale vývoj ještě do první přestávky otočili.

Foto: Maxim Zmeyev, Reuters

Hokejisté Slovenska se radují z gólu.

Článek

Francouzi soupeře v úvodu dokonale zaskočili, když Perret zakončil samostatný únik střelou a překonal brankáře Júliuse Hudáčka. Již na konci čtvrté minuty bylo vyrovnáno, když na modré čáře napřáhl slovenský kapitán Sekera a trefil se přesně. Ve 14. minutě navíc z mezikruží udeřil další bek Graňák a Slováci vedli.

Krátce po polovině zápasu se dvakrát v krátkém sledu vyznamenal Hudáček, když dokázal uhájit branku před pohromou při šancích, v nichž se ocitli Raux s Bozonem. Galský kohout místo jásotu z vyrovnání brzy zaplakal, neboť Bakoš v 35. minutě využil přesilovku, jen 48 vteřin poté si s Huetem pohrál Libor Hudáček a zvýšil už na 4:1.

Do třetího dějství nahradil Hueta v brance Francouzů Hardy a vyznamenal se při velkých šancích Lušňáka a Bakoše, ale i on ještě inkasoval. Poté co Jaroš nabral sílu na trestné lavici a jeho spoluhráči ubránili oslabení, zakončil v 58. minutě pěkně sehrané přečíslení tří na jednoho a uzavřel účet zápasu.

Mistrovství světa v hokeji - skupina B (Petrohrad):
Francie - Slovensko 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Perret (Beron) - 4. Sekera (L. Hudáček, Viedenský), 14. Graňák (Dravecký, Lušňák), 35. Bakoš (Meszároš, Sersen), 36. L. Hudáček (Jurčo, Viedenský), 58. Jaroš (Viedenský, Jurčo). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Gebei (Maď.) - Lazarev (Rus.), Ritter (USA). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 3850.
Francie: Huet (41. Hardy) - Auvitu, Trabichet, Beron, Chakiachvili, Janil, Raux, Dieude-Fauvel - Fleury, Bellemare, Desrosiers - Y. Treille, Meunier, Perret - S. Treille, Bozon, Bertrand - Claireaux, T. Da Costa, Ritz. Trenér: Dave Henderson.
Slovensko: J. Hudáček - Sersen, Meszároš, Sekera, Marinčin, Mikuš, Graňák, Švarný, Jaroš - Daňo, Réway, Bakoš - Jurčo, Viedenský, L. Hudáček - Dravecký, Marcinko, Bartánus - Lušňák, Šťastný, Hrnka. Trenér: Zdeno Cíger.

Reklama

Související témata: