Hlavní obsah

Švýcarsko - Lotyšsko 5:4Lotyši stáhli tříbrankovou ztrátu, všechny body ale brali Švýcaři

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Niederreiter 1 : 0
27. Niederreiter 2 : 0
29. Hofmann 3 : 0
34. Redlihs 3 : 1
38. Redlihs 3 : 2
39. Kenins 3 : 3
46. Andrighetto 4 : 3
47. Širokovs 4 : 4
59. Blum 5 : 4
Záznam online reportáže

Moskva
Aktualizováno

Skvělý návrat do zápasu se podařil Lotyšům, kteří prohrávali se Švýcarskem ve skupině A mistrovství světa 0:3. Pobaltský celek srovnal na 3:3, dotáhl se i podruhé na 4:4. Přesto nakonec všechny tři bod poprvé na turnaji berou Švýcaři. Vítězný gól vstřelil minutu a půl před koncem třetí třetiny Blum.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Švýcar Nino Niederreiter se snaží překonat lotyšského brankáře Edgarse Masalskise.

Článek

V Ledovém paláci se zajímavé momenty začaly dít až od druhé třetiny. V úvodní dvacetiminutovce byli sice Švýcaři střelecky aktivnější, Masalskise v lotyšské brance však nepřekonali a nekapituloval ani jeho protějšek Berra.

Bezbrankový stav změnil až ve 24. minutě v přesilové hře Niederreiter. Útočník Minnesoty potvrdil rostoucí výkonnost na turnaji a skóroval i v další početní výhodě. Ještě radostněji to pro Švýcary vypadalo ve 29. minutě, kdy se Andrighettova střela odrazila od brusle Hofmanna a skončila v lotyšské brance.

Hráči ze země Helvétského kříže však dokázali ještě do konce třetiny o třígólový náskok přijít. Niederreiterův počin totiž dokázal napodobit Redlihs, jenž se také dvakrát prosadil v přesilovkách. Ve 39. minutě poté překonal Berru potřetí Keninš a začínalo se opět od nuly.

Ve 46. minutě posunul Švýcarsko zpět do vedení Andrighetto, Lotyši však dokázali ještě jednou srovnat. Na gól Bluma 89 sekund před koncem ale už odpovědět nezvládli.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina A - Moskva:
Švýcarsko - Lotyšsko 5:4 (0:0, 3:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Niederreiter (Andrighetto, Diaz), 27. Niederreiter (Du Bois, Diaz), 29. Hofmann (Andrighetto, Schappi), 46. Andrighetto (Geering), 59. Blum - 34. M. Redlihs (Sotnieks, Cibulskis), 38. M. Redlihs (Sotnieks, Cibulskis), 39. Keninš, 47. Širokovs (Galvinš, Daugavinš). Rozhodčí: Mayer (USA), Sidorenko (Běl.) - Lederer (ČR), Nieminen (Fin.). Vyloučení: 5:6, navíc Džerinš (Lot.) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 5692.
Švýcarsko: Berra - Du Bois, Geering, Diaz, Blum, Weber, Marti, Schneeberger, Grossmann - Ambühl, Hollenstein, Walser - Trachsler, Niederreiter, Moser - Hofmann, Schappi, Andrighetto - M. Wieser, D. Wieser, Walker. Trenér: Patrick Fischer.
Lotyšsko: Masalskis - M. Širokovs, Galvinš, Siksna, Sotnieks, Cibulskis, Jerofejevs, Freibergs - Daugavinš, Girgensons, Keninš - Indrašis, Džerinš, Bukarts - M. Redlihs, Meija, Pavlovs - Abols, E. Kulda, Bičevskis - Širokovs. Trenér: Leonids Beresnevs.

Reklama

Související témata: