Hlavní obsah

Česko - Norsko 7:0Český koncert! Reprezentanti nasázeli Norům sedm gólů a zůstávají neporaženi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Červenka 1 : 0
10. Zohorna 2 : 0
20. Kousal 3 : 0
23. Kašpar 4 : 0
29. Šimek 5 : 0
35. Řepík 6 : 0
40. Kašpar 7 : 0
Záznam online reportáže

Moskva/Petrohrad
Aktualizováno

Potvrdili, že jsou v parádní formě. I po čtvrtém utkání na mistrovství světa zůstávají čeští hokejisté neporaženi a vrátili se do čela skupiny A. Svěřenci Vladimíra Vůjtka přejeli ve čtvrtek Norsko 7:0 a uspěli nad severským soupeřem už podesáté za sebou, přičemž v posledních čtyřech duelech bez obdrženého gólu. Brankář Dominik Furch vychytal i ve svém druhém startu na turnaji v Moskvě čisté konto. O sedm branek naposledy vyhráli Češi na šampionátu v roce 2013. Další utkání má před sebou národní tým už v pátek, znovu od 15:15 SELČ nastoupí proti Kazachstánu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

David Pastrňák (vpravo) a brankář Dominik Furch se radují z vítězství nad Nory.

Článek
Fotogalerie

Norové přitom nezačali špatně a Furch, který se do branky vrátil po dvou duelech, musel hned v úvodu řešit nepříjemné pokusy Johannesena a Martinsena. Jenže pak už převzal inciativu favorit. Plekancovu chytrou teč ještě Volden vyrazil, elitní česká formace ale dál zůstávala nastěhována v útočném pásmu. Pastrňák vybídl Červenku, jenž střelou z voleje z pravého kruhu otevřel skóre.

O chvilku později uvolnil Filippi při přečíslení Jarůška, jehož od premiérového gólu na mistrovství světa zastavila pravá tyčka. V 10. minutě využil Zohorna chybné rozehrávky Norů na obranné modré a pokusem na vzdálenější tyč zvýšil. A patnáct vteřin před koncem první třetiny vyrazil Volden střelu Kousala před sebe a Tollefsen si puk srazil do vlastní branky. Pro Kousala, stejně jako Zohornu, šlo o první gól v kariéře na světovém šampionátu.

Češi hráli v obrovské pohodě a s chutí a i v prostřední třetině rozdíl ve skóre dál narůstal. Ve 23. minutě zamířil od modré mezi Voldenovy betony Kašpar, pátý gól mohl záhy přidat Jarůšek, který ale v sólovém úniku nastřelil jen chrániče norského brankáře.

Jenže o šest minut později uspěl s bekhendovou střelou na lapačku Šimek a i on slavil premiérový gól na MS. Voldena v brance nahradil Haugen, ani on ale český brankostroj nedokázal zastavit. Trenéry musel vystrašit snad jen čistý Tollefsenův strom na Kousala, po kterém zůstal český útočník ležet několik vteřin na ledě a následně odjel otřesený na střídačku. Do hry se ale po pár střídáních vrátil, od třetí třetiny už však absentoval a příležitost dostal i třináctý útočník Zaťovič.

Pak už Češi dál úřadovali - ve 35. minutě Řepík nádhernou ranou do horního růžku branky překonal i Haugena a v poslední minutě druhého dějství zvýšil v přesilovce už na 7:0 svým druhým zásahem v zápase Kašpar. Třetí třetina už se jen dohrávala, Furch vychytal šance Trettenese i Hagy, a tak za 120 odchytaných minut na turnaji ještě neinkasoval.

MS v hokeji v Rusku, skupina A - Moskva
Česko - Norsko 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Červenka (Pastrňák, Kundrátek), 10. T. Zohorna, 20. Kousal, 23. Kašpar (Kundrátek), 29. Šimek (Birner), 35. Řepík (Jeřábek, Jan Kovář), 40. Kašpar (T. Zohorna, M. Doudera). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Wiegand (Švýc.) - Chartrand-Piche (Kan.), Ponomarjow (Něm.). Vyloučení: 5:6, navíc Jordán (ČR) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5124.
Česko: Furch - Jeřábek, Jordán, Šimek, Kolář, Kempný, Kundrátek, M. Doudera - Pastrňák, Plekanec, Červenka - Řepík, Jan Kovář, Birner - Kašpar, Kousal (41. Zaťovič), T. Zohorna - Jarůšek, Koukal, Filippi. Trenéři: Vladimír Vůjtek starší, Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Norsko: Volden (29. Haugen) - Holös, Nörstebö, Johannesen, Tollefsen, Trygg, Ödegaard - Zuccarello, Bastiansen, Martinsen - M. Olimb, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - K. Forsberg, Ask, Röymark - Trettenes, Stene, Dahlström - od 37. navíc Haga. Trenéři: Roy Johansen, Sjur Robert Nilsen, Knut Jörgen Stubdal a Per-Erik Alcén.

Reklama

Související témata: