Hlavní obsah

Německo - USA 3:2Němci gólem Holzera z poslední minuty porazili USA a přiblížili si čtvrtfinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Hager 1 : 0
11. McCabe 1 : 1
14. Ehrhoff 2 : 1
21. Matthews 2 : 2
60. Holzer 3 : 2
Záznam online reportáže

Petrohrad

Hokejisté Německa porazili v utkání základní skupiny B mistrovství světa USA 3:2. Na první dva góly Němců dokázali Američané odpovědět, zápas dlouho směřoval do prodloužení, ale v čase 59:27 rozhodl obránce Korbinian Holzer. Němci tak vystřídali svého soupeře na třetím místě tabulky a mají blízko k postupu do čtvrtfinále.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Hokejisté Německa slaví výhru 3:2 nad Spojenými státy americkými.

Článek
Fotogalerie

Duel rozehráli lépe Němci, už po 61 odehraných vteřinách se proti pravidlům provinil Wideman a jeho podražení potrestal úspěšně dorážející Hager.

V 11. minutě sice gólman Greiss přečkal závar před brankou, ale následná hra ve čtyřech na obou stranách sedla lépe Američanům - Compher načasoval dokonale přesnou přihrávku před brankoviště na McCabea a ten vyrovnal. Němci ale přispěchali s odpovědí už za dvě a půl minuty, kdy napřáhl Ehrhoff a propálil Condona.

V nástupu do druhé třetiny měli Američané k dispozici ještě 36 vteřin přesilovky, což jim stačilo na vyrovnání. Z kruhu pro vhazování vypálil talentovaný Matthews a trefil se přesně k tyči. Obrat mohly přinést šance Larkina a aktivního Matthewse, ale Greiss v těchto chvílích čaroval.

Zámořský výběr byl aktivnější rovněž ve třetím dějství, jenže Foligno a Fasching je do vedení poslat nedokázali a místo tří bodů nakonec zůstaly Američanům zcela prázdné ruce. Holzerovo nahození zápěstím proplachtilo skrze clonící hráče, přes něž Condon neviděl, a zajistilo výhru Němcům.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina B (Petrohrad):
Německo - USA 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Hager (Schütz, Boyle), 14. Ehrhoff (Schütz, Hager), 60. Holzer (M. Goc) - 11. McCabe (Compher, Murphy), 21. Matthews (Nelson). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Wehrli - Fluri (oba Švýc.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. Diváci: 4798.
Německo: Greiss - Reul, Müller, Holzer, Ehrhoff, Boyle, Akdag, Ankert - Kink, M. Goc, Seidenberg - Noebels, Draisaitl, Macek - Schütz, Hager, Gogulla - Reimer, Kahun, Flaake. Trenér: Marco Sturm.
USA: Condon - Murphy, McCabe, Warsofsky, Skjei, Wideman, Hanifin, Santini - Maroon, Larkin, Foligno - Nelson, Matthews, Vatrano - Motte, Compher, Hendricks - Schroeder, Hinostroza, Wood - Fasching. Trenér: John Hynes.

Reklama

Související témata: