Hlavní obsah

Nájezdy si za rámeček nedám, řekl sebekriticky Furch po prohře s Dánskem

Jan Škvor (Moskva)Sport.cz

Když na začátku třetí třetiny inkasoval v oslabení gól od Madsena, přišel brankář české hokejové reprezentace Dominik Furch po více než 163 minutách o neprůstřelnost na světovém šampionátu v Rusku. Mnohem víc ale litoval samostatných nájezdů, v nichž ho Dánové překonali ve všech třech pokusech.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zklamaný brankář Dominik Furch po utkání s Dánskem.

Článek
Fotogalerie

„Provedli je sice moc šikovně, i tak si ale nájezdy za rámeček nedám. Nechytit ani jeden není příjemné, je to špatné skóre," přiznal 26letý gólman poté, co jej postupně překonali Eller, Ehlers i Nicklas Jensen.

„Po prvních dvou nájezdech jsem chtěl něco změnit, proto jsem se rozhodl Jensenovi vypíchnout puk hokejkou. Ani to ale nevyšlo," smutnil Furch, který přitom před zápasem pozoroval na videu, jak Dánové v pátek prováděli nájezdy proti Lotyšům.

„Spoléhat na to, že vám tato skutečnost pomůže, ale nemůžete. Spíš jde jen o inspiraci. Chci se teď ještě zpětně u videa přesvědčit, jestli jsem nemohl něco udělat jinak," řekl Furch.

Furch: Neprůstřelnost jsem neřešil

V úvodu zápasu se necítil ideálně, vždyť v první dvacetiminutovce na něj šly jen dvě střely. „Pomaleji jsem se dostával do tempa. Od druhé třetiny už jsem ale byl ve větším zápřahu, protože se Dánové zlepšili, byli nebezpečnější a v útočném pásmu začali kousat," mínil brankář.

Připsal si 19 úspěšných zákroků, ve třetí třetině byl krátký jen na dorážku Madsena v přesilové hře. „Dánové mezi kruhy tečovali střelu a puk zpomalil. Chtěl jsem ho hokejkou odehrát pryč, jenže to se nepodařilo a zůstal v brankovišti. Byla i částečně smůla, že se dostali k dorážce," soudil Furch.

Před začátkem třetí třetiny za příznivého stavu 1:0 nemyslel na to, že by mohl navázat na čistá konta proti Rusům a Norům a sérii bez inkasovaného gólu prodloužit. „V hlavě jsem to vůbec neměl. Neřeším, že jsem přišel o neprůstřelnost, beru to jako fakt," prohlásil.

Reklama