Hlavní obsah

Německo - Maďarsko 4:2Hokejisté Německa přetlačili Maďarsko a skončí třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Sofron 0 : 1
32. Hager 1 : 1
42. Reul 2 : 1
46. Wehrs 2 : 2
58. Braun 3 : 2
60. Goc 4 : 2
Záznam online reportáže

Petrohrad

Hokejisté Německa porazili Maďarsko 4:2, zajistili si konečné třetí místo v základní skupině B a poprvé od roku 2011 postoupili do čtvrtfinále. Odpor soupeře ale zlomili až v úplném závěru, vítěznou branku vstřelil v 58. minutě obránce Constantin Braun.

Foto: Dmitri Lovetsky, ČTK/AP

Balázs Sebok z Maďarska (vlevo) a německý hokejista Yannic Seidenberg.

Článek

O osudu Maďarů rozhodne úterní souboj Běloruska a Francie. Pokud Bělorusové získají alespoň bod, sestoupí Maďarsko zpět do první divize.

Němci získali již před zápasem jistotu účasti ve čtvrtfinále, proti Maďarsku se jim však roli papírového favorita nedařilo naplnit. Již v první minutě mohl otevřít skóre Sofron, ale nedokázal zamířit přesně.

V polovině první třetiny se Maďaři už dostali do vedení, Greisse v německé brance překonal tentokrát již úspěšně zakončující Sofron. Nováček mezi elitou měl i další šance, od druhé třetiny však střeleckou aktivitu převzali Němci a se štěstím se jim podařilo i vyrovnat. Hagerovu střílenou přihrávku si do branky srazil jeden z maďarských hráčů.

"I když máte zajištěný postup, tak se snažíte soustředit a vyhrát. Věděli jsme, že budou bojovat, a chtěli jsme hrát stejně jako oni. Myslím ale, že v první třetině nám chyběla trocha pracovitosti," uvedl Korbinian Holzer.

Němci pokračovali v aktivitě i poté a ve 42. minutě se dostali do vedení. Maďarům se však prakticky z první střely ve třetí třetině, která prošla na Greisse, povedlo vyrovnat. V 53. minutě mohl rozhodnout Ehrhoff, ale podařilo se to až v čase 57:24 Braunovi. Maďaři se poté rozhodli riskovat bez brankáře, ale inkasovali počtvrté.

"Ve třetí třetině jsme se dostali pod tlak a sami moc nestříleli. A oni těch pokusů měli moc," uznal útočník István Bartalis. "Teď je to těžké, protože jsme měli všechno ve svých rukách. Body, které jsme chtěli, jsme ale nezískali, takže teď budeme fandit Francii," dodal.

Mistrovství světa v hokeji v Rusku:
Skupina B:
Německo - Maďarsko 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 32. Hager, 42. Reul, 58. Braun (Akdag, Draisaitl), 60. M. Goc (Seidenberg, Greiss) - 10. Sofron (Bartalis), 46. Wehrs (Magosi). Rozhodčí: Fraňo (ČR), Olenin - Lazarev (oba Rus.), Kaderli (Švýc.). Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 5038.
Německo: Greiss - Holzer, Ehrhoff, Boyle, Akdag, Reul, Müller, Braun - Kink, M. Goc, Seidenberg - Noebels, Draisaitl, Macek - Schütz, Hager, Gogulla - Reimer, Kahun, Flaake. Trenér: Marco Sturm.
Maďarsko: Rajna - Wehrs, Szirányi, Dudás, Sagert, Stipsicz, M. Vas, Mestyán - Sofron, Bartalis, Galló - Kóger, Sarauer, G. Nagy - Benk, J. Vas, Erdély - K. Nagy, Sebök, Magosi - Kovács. Trenér: Rich Chernomaz.

Reklama

Související témata: