Hlavní obsah

S trénováním definitivně končím, oznámil Vůjtek. Světový pohár pro něj není téma

Moskva
Aktualizováno

Od hokejového svazu měl nabídku, že pro zářijový Světový pohár v Torontu může figurovat v realizačním týmu hlavního trenéra Josefa Jandače, svého současného asistenta na mistrovství světa v Rusku. Devětašedesátiletý kouč Vladimír Vůjtek ji ale nepřijal a po čtvrtfinálovém vyřazení od Američanů oznámil, že s trénováním končí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vladimír Vůjtek (vlevo) u reprezentace končí. Asistenta Josefu Jandačovi na Světovém poháru dělat nechce. Uprostřed Jaroslav Špaček.

Článek

„Je to definitivní konec, jsem takhle rozhodnutý už delší dobu, v podstatě od Vánoc. Maximálně bych udělal nějaký krátký záskok třeba na čtrnáct dní," řekl Vůjtek.

„Zůstat nějakým způsobem v realizačním týmu pro Světový pohár pro mě není téma. Prostě jsem ukončil kariéru a mladým progresivním trenérům se do toho nebudu plést," prohlásil Vůjtek.

Ten byl loňský rok vybrán jako nástupce Vladimíra Růžičky u národního týmu, letos v lednu ale hokejový svaz s předstihem oznámil, že pro Světový pohár ho v pozici hlavního kouče vystřídá Josef Jandač.

U hokeje chce zůstat, má nabídku od Vítkovic

„Už minulý rok jsem měl naplánované, že skončím. A taky bych tak udělal, kdyby nepřišel problém okolo Vládi Růžičky. U českého národního mužstva jsem nikdy předtím nepůsobil a zpětně bych si vyčítal, kdybych nabídku nepřijal. Být na to sám už jsem se necítil, proto jsem si taky k sobě vzal hned tři asistenty. Naše spolupráce byla velice dobrá, neměla jediný zádrhel," pochvaluje si spolupráci s Jandačem, Jaroslavem Špačkem a Jiřím Kalousem.

Přestože s trénováním končí, u hokeje by chtěl dál zůstat. „Jsem Vítkovičák a v klubu asi něco budu dělat. Teď nevím, jak svou roli nazvat, ale nějakou nabídku jsem obdržel. Určitě to ale nebude pozice na střídačce," prohlásil trenér, jenž v ruské Superlize dovedl Jaroslavl ke dvěma mistrovským titulům, se Slováky pak v roce 2012 získal senzační stříbro na MS.

Reklama