Hlavní obsah

Někomu se může zdát bronz málo, my si ho ale vážíme, přesvědčuje Ovečkin

škv (Moskva)Sport.cz

Už osmou medaili ze světových šampionátů si v neděli vpodvečer mohl pověsit na krk Alexandr Ovečkin. Stejně jako všichni Rusové věřil, že bude ze zlata, hvězdný útočník ale po jednoznačné výhře 7:2 v utkání o třetí místo proti Američanům přesvědčoval, že ani zisk bronzu z domácího mistrovství světa není pro hokejisty sborné špatný počin.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Alexander Ovečkin s bronzovou medailí z MS v Rusku.

Článek

„Někomu se může zdát bronz málo, ale my si ho vážíme. Každá medaile má hodnotu," tvrdil Ovečkin a připomínal, že Rusové z posledních tří šampionátu získali zlato (2014 v Minsku), stříbro (loni v Praze) a nyní bronz.

„Během posledních třech let máme kompletní sbírku medailí, což je lepší, než kdybychom skončili čtvrtí nebo pátí," řekl útočník Washingtonu, jenž odehrál už dvanácté mistrovství světa a získal na nich tři zlata, dvě stříbra a dva bronzy.

„Medaile je po sobotním výsledku, kdy se proti Finům stalo, co se stalo, cenná. Řekli jsme si, jak máme nedělní zápas hrát, a dodrželi jsme to. Věděli jsme, že s Američany to bude těžké, ale dokázali jsme je přehrát jeden na jednoho. Mužstvo ukázalo sílu a hlavně vůli," chválil své spoluhráče Ovečkin, který sbornou posílil v průběhu turnaje po vypadnutí Washingtonu z play off NHL.

V šesti zápasech zaznamenal jen gól ve čtvrtfinále s Německem a jednu asistenci. Osobní statistiky ale neřeší. „Snažil jsem se střílet co nejvíc, někdy to chtělo lépe, přesněji nebo výše. Ale důležité bylo, jak hrál tým a ne moje bilance," prohlásil Ovečkin.

Reklama

Související témata: