Hlavní obsah

Čeští hokejisté budou hrát příští rok skupinu MS v Paříži. Potkají oba letošní finalisty

Praha

Čeští hokejisté se na mistrovství světa v roce 2017, které budou od 5. do 21. května společně pořádat Německo a Francie, představí nakonec ve skupině B v Paříži.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Zklamaní čeští hokejisté po čtvrtfinálovém vyřazení na MS od Spojených států amerických.

Článek

Vedle domácí reprezentace se tam utkají s Kanadou, Finskem, Švýcarskem, Běloruskem, Norskem a Slovinskem. V základní části turnaje tak reprezentace narazí na úřadující světové šampiony Kanaďany i na poražené z letošního moskevského finále Finy.

Rozdělení mužstev do skupin komplikovala skutečnost, že podle čerstvého světového žebříčku vycházejí Německo i Francie do jedné skupiny. K tomu se přidaly pořadatelské priority, aby v Kolíně vedle domácích hrálo také Rusko a do Paříže byla nasazená i Kanada.

Měli hrát v Kolíně

Česko by jako šestý tým rankingu mělo podle původního návrhu figurovat v Kolíně nad Rýnem. Z bouřlivé debatě mezi organizátory šampionátu a sportovní komisí IIHF ale vyplynuly úpravy návrhu složení skupin. Nakonec se přehazovalo víckrát, aby zůstal zachován stejný bodový koeficient skupin podle žebříčku.

Zatímco v Kolíně nad Rýnem se budou po sedmi letech hrát i zápasy do medaile, do Paříže se elitní hokejové MS vrátí po 66 letech, dějištěm tam bude zcela rekonstruovaná hala Bercy s kapacitou pro 14 500 fanoušků.

V ní se odehraje třicet zápasů skupiny a k tomu dvě čtvrtfinále, při nichž znovu dojde k přesunům hůře umístěných týmů. Zajistil ho má vlakové spojení trvající tři hodiny a čtrnáct minut. Rozpočet šampionátu pořádaného dvěma zeměmi činí 24,4 miliónů eur.

Složení skupin MS 2017:
A (Kolín nad Rýnem):
Rusko
USA
Švédsko
Slovensko
Německo
Lotyšsko
Dánsko
Itálie.
B (Paříž):
Kanada
Finsko
ČR
Švýcarsko
Bělorusko
Norsko
Francie
Slovinsko

Reklama

Související témata: