Hlavní obsah

Frolík: Měl jsem v daných chvílích potřebné štěstíčko

Po porážce s Kanadou museli čeští hokejisté do dvaceti let splnit povinnost vítězství nad outsiderem skupiny mistrovství světa s Dánskem. Do nováčka se pustili pořádně zostra, už po čtrnácti minutách vedli o tři branky, když se bleskovým hattrickem předvedl Michael Frolík. Jako správný kapitán zavelel do útoku a byl hlavním strůjcem důležitého vítězství.

Článek

Kdy jste naposledy vstřelil čistý hattrick?

Naposledy asi v letošní sezóně v mém prvním zápase po zranění v Rimouski. Tehdy jsem měl bilanci tři plus jedna. Tohle je vlastně můj druhý hattrick.

Z prvních třech střel jste dal tři góly, to byl ten dánský gólman tak špatný?

Nevím, jestli byl špatný, spíš potřebujete taky trochu štěstíčka. A já ho zrovna v daných chvílích měl a taky se dostal do vyložených šancí. Super, že jsem to proměnil.

Už ve 14. minutě jste měl na kontě tři branky, ve zbytku zápasu už jste ale žádný nepřidal.

Tak trochu jsem samozřejmě myslel na to, že by tam ještě nějaký gól mohl spadnout. Ale hlavně jsem se soustředil na moji hru a aby jsme dobře bránili a ten zápas si nezkomplikovali.

Poprvé jste na šampionátu hrál s Jakubem Voráčkem, vypadalo to že si vyhovíte...

Už ze začátku jsme trochu počítali, že bychom mohli nastupovat spolu, ale trenér se rozhodl jinak. Kuba je vynikající hráč, známe se už z Kladna, kde jsme spolu párkrát hráli v juniorech.

Po tom rychlém vedení jste ale trochu polevili, každý si pak chtěl dát gól...

Ve druhé třetině jsme trochu polevili, taky nás zbrzdila hloupá vyloučení a zbytečně jsme inkasovali. Na to si musíme dát příště pozor.

Byla po té druhé třetině trochu „bouřka“ v kabině?

Trenér Hořava trochu zvýšil hlas a myslím, že nám to pomohlo. Do další třetiny už jsme pak vstoupili koncentrovaně a daleko víc zodpovědněji.

Oproti zápasu s Kanadou byla tentokrát v hale o dost komornější atmosféra...

Asi jsme čekali trochu vyšší návštěvu, Dánové nebyli tak zajímavý soupeř. Ale já doufám, že na další zápas přijde daleko víc lidí a podpoří nás.

Reklama