Hlavní obsah

Mladí hokejisté Kanady i Ruska si připsali další vítězství

Hokejisté domácí Kanady a Ruska splnili na MS hráčů do 20 let role favoritů a připsali si na konto další tři body. Obhájci prvenství Kanaďané porazili s přehledem Švýcary 6:0 a ani ve svém druhém vystoupení na turnaji neinkasovali. Rusové měli s Finy více práce, ale i díky bezchybnému výkonu brankáře Igora Bobkova zvítězili 2:0.

Foto: Shaun Best , Reuters

Mladí hokejisté Kanady oslavují jednu z branek do sítě Švýcarů.

Článek

Kanada šla za předpokládaným vítězstvím od úvodního vhazování a stejně jako v prvním duelu s Lotyšskem šla do vedení již v první minutě, když svůj povedený zápas rozehrál McMillan. Po první třetině byl sice stav jen 2:0, ale "Javorové listy" třemi góly mezi 22. a 24. minutou definitivně rozhodly a 37 vteřin před koncem duelu uzavřel svůj hattrick McMillan. Brankář Allen si připsal druhé čisté konto na šampionátu, tentokrát k němu potřeboval 15 zákroků.

V základní skupině B, v níž zatím bez bodového zisku účinkují také čeští reprezentanti, udolali Rusové Finy 2:0. Seveřané o den dříve fantasticky otočili zápas proti Čechům z 0:3 na 4:3, ale únava se na nich nijak zvlášť neprojevila. Favorizované Rusy přestříleli výrazným poměrem 46:17, všechny jejich pokusy ale dokázal pochytat vynikající Bobkov. Finského gólmana Ortia naopak dokázal v sedmé minutě překonat Chochrjakov po přihrávce hlavní hvězdy týmu Filatova, jenž při přesilovce v polovině zápasu přidal gólovou pojistku.

MS hráčů do 20 let v ledním hokeji:
Skupina A (Saskatoon):
Kanada - Švýcarsko 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. McMillan (Eberle, Schenn), 9. Pietrangelo (Hall, Eberle), 22. Kadri (Ellis, Hamonic), 22. Eberle (Ellis, Kadri), 24. McMillan (Eberle, de Haan), 60. McMillan (Cowen, Eberle). Rozhodčí: Olenin, Ravodin (oba Rus.) - Schulz (Něm.), Tillerkvist-Jonsson (Švéd.). Vyloučení: 4:7. Využití: 4:0. Diváci: 13 301.
Skupina B (Regina):
Finsko - Rusko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Chochrjakov (Filatov, Petrov), 30. Filatov (Čudinov). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Zalaski - Jobson (oba Kan.), Wirth (Švýc.). Vyloučení: 8:12, navíc Ikonen (Finsko) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5675.

Reklama

Související témata: