Hlavní obsah

Rozlícený Kanaďan Kadri hrozil v zápase se Švýcary podříznutím krku

PRAHA/REGINA

Juniorští hokejisté Kanady procházejí mistrovství světa na domácí půdě jako nůž máslem, po rozdrcení Lotyšska roznesli i Švýcary a fanouškům dělají radost. Jen by si měli dát pozor také na příliš vypjaté emoce některých hráčů. Útočník Nazem Kadri ve třetí třetině zápasu neudržel nervy a po cestě na trestnou lavici naznačil "podříznutí krku". To bylo dost nechutné a zbytečné gesto.

Foto: Shaun Best, Reuters

Kanaďana Nazema Kadriho se marně snaží zastavit Švýcar Schlumpf

Článek

Kanaďan Kadri se ve třetí třetině nejdříve pokusil srazit u švýcarské střídačky Niederreitera, jenže se netrefil, upadl na led, a ještě musel strpět strkanec od jednoho z protihráčů. Kadri prohodil několik nadávek a na domácí střídačce hráč vzteky zelený tak jak nezvyklá barva kanadských dresů ještě třískl do dvířek.

Za dalších pár minut ale hokejista libanonského původu ukázal, že na něj si jen tak někdo dovolovat nebude. Nejprve si vybil zlost na Geeringovi, jehož sestřelil u zadního mantinelu, a když jej rozhodčí vyloučili za vražení, předvedl gesto "podříznutí krku". Na trestné lavici pak přidal ještě další vzteklá gesta.

Je to prostě můj styl

Nazem Kadri je hodně impulzivní hráč se skvělým čichem na góly, ovšem disciplína mu dělá potíže. Už v předchozím zápase s Lotyšskem vstřelil dva góly, ale také strávil 12 minut na trestné lavici. V první třetině se vrhl u mantinelu na jednoho z Lotyšů takovým způsobem, že soupeři při pádu odlétla helma.

"Je to můj styl a myslím, že i naši fanoušci to od nás očekávají," řekl o své nekompromisní hře Kadri po zápase s Lotyšskem. A problém s tím nemá ani kanadský kouč Willie Desjardins. "Hraje tvrdě. A myslím si, že nám to pomáhá. Všichni víme, jak skvělý hráč je to v ofenzívě a teď ukazuje i své další přednosti," řekl na Kadriho adresu.

Osmnáctiletý Kadri hraje za London Knights v ontarijské juniorské lize a letos už ve 28 zápasech nastřílel dvacet branek, a také nasbíral 62 trestných minut. V obojím je ve svém týmu "nejlepší". Před sezónou se mu sice hodně vydařil kemp v Torontu, nicméně Maple Leafs jej přesto poslali zpět k juniorům. Proto teď chce ukázat, že udělali chybu.

Gestem s naznačením podříznutí krku se před měsícem "předvedl" i německý fotbalista tureckého původu Deniz Naki. Během druholigového utkání svého St. Pauli jej ukázal fanouškům Rostocku. Od německého svazu za to vyfasoval zákaz startu ve třech utkáních a od klubu ještě dostal za své chování pokutu.

Reklama

Související témata: