Hlavní obsah

Gólman Pinc jde proti Itálii vylepšovat průměr

Ve statistikách mistrovství světa má gólman Marek Pinc zapsán průměr 156,52 obdržené branky na zápas a padesátiprocentní úspěšnost zákroků. Za divoké údaje vděčí jedinému startu na loňském MS v Moskvě. Před rokem naskočil místo Čechmánka do prodloužení s Kanadou a po 23 vteřinách se z branky pakoval, jelikož mu dal gól Eric Staal. V úterý v noci vyrazí Pinc do zápasu proti Itálii. „Snad si ten průměr trochu vylepším, nikdy ale nevíte,“ rozprávěl letošní semifinalista extraligy.

Článek

Tak co, už jste natěšený?

Poprvé si zachytám od začátku a na mistrovství světa člověk nehraje každý den. Moc těším a určitě to zařadím v kariéře hodně vysoko. Šampionát, to je čest pro každého, přesto, že to bude proti Itálii, která asi není moc silná.

Ve statistických kolonkách máte dost drsná čísla. Takže jdete vylepšovat?

Uvidíme, uvidíme. Nikdy nevíte. (zasmál se). Byl to tehdy snad nějakej rekord. Psal mi dokonce zprávu Robert Kysela, už si to ale přesně nevybavuju. Těch vtipálků bylo každopádně víc.

Delší dobu jste nechytal, jak se cítíte?

Výborně! Na tréninku do toho jdu naplno, takže delší pauzu jako problém vůbec necítím.

Víte něco o italském týmu?

Nic moc, sledoval jsem jen výsledky na turnaji. Prohráli s Dány i s Ruskem. Asi to není to nějaký kvalitní soupeř.

Zatím jste seděl při zápasech jako dvojka mimo českou střídačku, která je hodně úzká. Jaké to bylo?

Při s Francií jsem dokonce u střídačky stál. S Dánskem jsem zase skoro seděl u soupeře, takže jsme si s dánskou dvojkou docela pokecali. Proti Rusku jsem už ale byl na své střídačce. Nemám s tím problém.

V zámoří jste už skoro dva týdny, jaký máte dosud z Kanady největší zážitek?

Určitě zápas Montrealu s Philadelphií. Perfektní atmosféra, skvělá hala a výborná show pro lidi. Jinak oproti loňsku v Moskvě je šampionát jiný v tom, že tam moc nechodili lidi, a tady bylo proti Rusku skoro vyprodáno.

Jak budete před nedělním zápasem relaxovat?

Klasicky. Budu ležet v posteli nebo hrát karty. Na nějaké výlety po Quebeku ještě bude dost času.

Reklama