Hlavní obsah

Trenéry svým pádem vyděsil, spoluhráči se mu smáli. Chtěl jsem pobavit diváky, culil se Němec

Minsk

V polovině zápasu s Itálií bez cizího zavinění upadl a nekontrolovaně narazil do mantinelu. Obránce české hokejové reprezentace Ondřej Němec zůstal ležet na ledě, pak si klekl, zpátky na brusle se ale ne a ne postavit. Trenéři se vylekali, aby po Romanu Polákovi neztratili dalšího klíčového zadáka, po pár vteřinách si ale mohli oddechnout, Němec nakonec zamířil na střídačku po svých. A hned se stal terčem vtípků svých spoluhráčů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Ondřej Němec padá v zápase s Itálií na mantinel.

Článek

Co přesně váš pád a následný náraz do mantinelu zapříčinilo?

Vyhazoval jsem puk a najednou mi ujely brusle, i když je mám v pořádku. Ale led tady není úplně nejlepší, asi jsem najel na nějakou rýhu. Prostě jsem nevybral zatáčku, byla na mě moc ostrá (směje se).

Teď už je vám do smíchu, ale jak jste se cítil bezprostředně po nárazu?

Chvíli jsem se nemohl nadechnout, ale pak se mi všichni smáli, že to bylo hezké. Zaplaťpánbůh, že se mi nic nestalo.

Když televizní kamery zabraly Vladimíra Růžičku, vypadal hodně vyděšeně...

Protože moc beků tady nemá. Ale to spíš Špágr měl strach, říkal mi to pak i o přestávce. Už se prý začal potit, že se kvůli tomu bude muset oblékat do výstroje... Ale já tam sebou musel plácnout, abych aspoň pobavil diváky doma u televize, kteří na hokej koukají (zase se směje).

Vladimír Růžička o Němcově pádu
Lekl jsem, protože to už nevím, co bychom dělali. Vitásek má něco se zády, proto nehrál. Kdyby lehnul ještě Ondra, tak nevím, s kým bychom to hráli. To je jediný bek, který má zkušenosti. Sázíme na něj, dáváme mu velký prostor na ledě. A protože je na něm skoro pořád, může se pochopitelně i zranit.

Pobavil jste i Jaromíra Jágra, co vám pak říkal?

Jo, to on se vždycky směje. Počkal si a pak do mě píchl. To je klasický Džegr.

Ulevilo se vám hodně, že jste zápas s Italy nakonec zvládli a nepřipustili překvapení?

Všichni viděli, jak dobří jsou. Hráli dobře týmově, čekali na brejky a měli i šance. Saša Salák sice neměl moc zákroků, ale v klíčových chvílích nás podržel. Hlavně za stavu 1:0, když puk skákal po našem brankovišti.

Vítáte, že vás nyní čeká dvoudenní zápasová pauza?

Určitě. Poslední dva měsíce pro mě byly hektické, tak si odfrknu. Však on nás ale Růža pořádně prožene a bude to v pořádku. Máme před sebou spoustu práce.

Na čem musíte především zapracovat?

Potřebujeme doladit přesilovky. Jsou kostrbaté, málo střílíme. A když už vystřelíme, nikdo zase není před brankou. Proti Italům jsme hráli pět přesilovek a gól jsme v nich nedali. Jestli chceme postoupit dál, musíme takové momenty využívat.

Reklama

Související témata: