Hlavní obsah

VIDEO: Putin slavil zlato v týmové kabině. S Ovečkinem a spol. popíjel z poháru

Minsk

Na olympiádě v Soči trpěl v hledišti při vyřazení domácích hokejistů ve čtvrtfinále od Finů, v Minsku ale mohl v neděli po boku běloruského kolegy Lukašenka sledovat ruský prezident Vladimir Putin završení triumfálního tažení sborné za světovým zlatem, které také s týmem v kabině oslavil.

Vladimir Putin slaví v kabině s ruskými hráči.

 
Článek
Fotogalerie

Coby velký sportovní fanoušek si nemohl nechat Putin finále a zároveň i odvetu proti Finům ujít. I díky němu a prorusky naladěným fanouškům na tribunách měli Rusové v běloruském Minsku prakticky domácí prostředí, kterému dost možná ve finálovém duelu podlehli i rozhodčí.

Sborná ale nenechávala celý turnaj nikoho na pochybách, že nezadržitelně míří za zlatem, vyhrála všech deset utkání a předváděla nejlepší hokej. Však také prezident Putin nešetřil chválou.

V kabině nejprve promluvil k týmu, pak hráčům, počínaje hvězdným kapitánem Alexanderem Ovečkinem, osobně potřásl rukou a poblahopřál. Neodmítl ani šampaňské z poháru a vítězný pokřik.

„Velké poděkování za nádhernou a velkolepou hru. Můžeme být hrdí, že máme tak talentované mužstvo s charakterem. Potěšili jste milióny lidí. Díky vám," pronesl prezident v šatně národního týmu.

Reklama