Hlavní obsah

Kouč Hanlon končí u běloruské reprezentace, převezme Švýcary

Minsk
Aktualizováno

Trenér Glen Hanlon končí na střídačce hokejové reprezentace Běloruska. Sedmapadesátiletý kouč se po mistrovství světa v Minsku, na kterém dovedl domácí výběr do čtvrtfinále, dohodl na předčasném ukončení spolupráce s tamním svazem. Dnes byl oficiálně jmenován nástupcem Seana Simpsona na střídačce švýcarské reprezentace.

Foto: Profimedia.cz

Greg Hanlon na lavičce Běloruska při MS

Článek

Hanlon před rokem podepsal v Bělorusku smlouvu na dva plus jeden rok, teď se ale dohodl na jejím předčasném ukončení. "Byl to skvělý rok a skvělé mistrovství světa, ale okolnosti mě donutily změnit práci," uvedl Hanlon pro Pressbol. "Není to o penězích. Syn vyrůstá beze mě, a když jsem pracoval v Bělorusku, nemohli jsme být spolu. Byl za mnou v Minsku, ale přestěhovat se sem nemohl," vysvětlil Hanlon.

Bývalý kouč Vancouveru a Washingtonu v zámořské NHL, který vedl v minulosti i slovenskou reprezentaci, se prý na ukončení angažmá v Bělorusku dohodl již v dubnu, před mistrovstvím světa. Dnes byl poté oficiálně potvrzen jako kouč švýcarské reprezentace.

Jeho asistentem bude John Fust, který předčasně skončil v Lausanne a zároveň bude hlavním koučem juniorské reprezentace. U té bude Hanlon působit jako generální manažer.

Reklama

Související témata: