Hlavní obsah

FANTASY: Sám sebe si do sestavy z pověrčivosti nevybírám, řekl Jágr a předal ceny

Praha

Přes 25 000 čtenářů Sport.cz se během hokejového mistrovství světa v Minsku zapojilo do fantasy ligy, ve které si v každém hracím dni turnaje skládali své sestavy a na dálku soupeřili i s mužstvem, jež si sestavoval Jaromír Jágr. Právě legendární útočník v úterý těm nejúspěšnějším hráčům osobně předal v observatoři žižkovské věže ceny, čímž mnohým splnil jejich sen.

Jaromír Jágr předal ceny výhercům Fantasy Sport.cz.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Vítězové každého hracího dne a tři nejlepší v celém turnaji obdrželi telefon Huawei z limitované edice s laserem vygravírovaným podpisem slavné „68". Jágrem vlastnoručně podepsané puky pak čekaly i na vylosované jedince, kteří v daném dni získali více bodů než dvaačtyřicetiletý forvard.

To ale nebylo vždycky úplně snadné. Jágrův fantasy tým získal během turnaje přes 500 bodů a umístil se na konečném 9230. místě. Možná tento výsledek nemusí vypadat nijak oslnivě, nicméně přes 16 tisíc dalších hráčů zůstalo v tabulce za Jágrem.

Ten se do svého týmu snažil vždy vybírat hráče, které zná ze své bohaté kariéry. „Daleko větší přehled mám o hráčích z NHL, těch ale na mistrovství světa, vyjma týmů Ameriky a Kanady, moc nestartovalo. Zezačátku jsem měl proto problém rozeznat, jak kdo hraje," přiznával Jágr, který do sestavy nikdy nezařadil sebe samého.

Němec nejoblíbenějším hráčem Jágra

„Každý, kdo mně zná, tak ví, že to nemůžu udělat z pověrčivosti. Ale víte, že jsem si do týmu bral kluky, se kterými jsem chodil na led, a pak jsem se jim snažil nahrát na gól," smál se Jágr. Jeho nejoblíbenějším hráčem během turnaje byl obránce Ondřej Němec, kterého do svého výběru zařadil hned pětkrát.

„Musel jsem koukat na to, kdo chodí hrát přesilovky, kdo je hodně vytěžovaný během zápasu," prozradil olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa svůj recept na úspěch. Podrobné statistiky jednotlivých hráčů však nesledoval. „Proto jsem taky takhle dopadl. Kdybych měl víc času, možná bych skončil líp."

Sám Jágr se stal pátým nejlepším hráčem českého mužstva se 32 fantasy body, na prvním místě se z našich hokejistů umístil Alexander Salák (49 bodů). Nejlepším hráčem celého šampionátu se stal Rus Viktor Tichonov se 69 body.

Fantasy na Sport.cz dobrou reklamou pro hokej

Nabídnout fanouškům možnost zapojit se do mistrovství světa prostřednictvím fantasy ligy bere Jágr je výborný nápad. „Je to dobrá reklama pro hokej. Ten je u nás v České republice dost populární a lidi se snaží do hry jakýmkoliv způsobem vniknout. Když nemůžou být přímo na ledě, stejně chtějí být součástí turnaje."

Jaromír Jágr by neměl chybět ani u připravovaného fantasy na MS ve fotbale v Brazílii, které startuje už 12. června. Takže pokud chcete získat podepsaný puk nebo telefon, máte další šanci!

Reklama

Související témata: