Hlavní obsah

Varování pro Prahu a Ostravu. Bělorusové prý zabránili během MS teroristickému útoku!

Praha

Není to vůbec příjemná zpráva pro Českou republiku, která bude v příštím roce hostit mistrovství světa v ledním hokeji. Běloruské bezpečnostní složky ve spolupráci s ruskými a polskými kolegy prý zabránily během letošního šampionátu v Minsku připravovanému teroristickému útoku, který měl poznamenat průběh turnaje.

Foto: Pool, Reuters

Minsk arena v hlavním běloruském městě byla dějištěm bojů o medaile.

Článek

Vážná zpráva není žádnou spekulací, jde o zcela oficiální oznámení.

„Z Polska jsme dostali podnět o přípravě teroristického útoku na mistrovství světa. Hned v daný den jsme ve spolupráci s ruskou a polskou bezpečnostní službou provedli nezbytná opatření. Dostali jsme se rychle ke zdroji a situaci důkladně vyřešili," cituje ruská agentura ITASR-TASS slova šéfa běloruské bezpečnostní služby Valerije Vakulčika.

Podle jeho dalších vyjádření se podobné případy vyskytly již v minulosti a nebyly ojedinělé. Zdůraznil však, že systém bezpečnostních opatření je na vysoké úrovni a je příkladem účinné spolupráce mezi zpravodajskými službami a bezpečnostními agenturami.

Divácký rekord chce Česko zpět

V příštím roce budou hostitelskými městy Praha a Ostrava. Letošní šampionát sledovalo celkem 640 044 diváků, což je historický rekord. Češi si ho za rok hodlají vzít od Bělorusů zpátky.

„Naše ambice je, aby šampionát v Česku byl nejhezčí a nejnavštěvovanější," avizuje generální sekretářka organizačního výboru Markéta Štěrbová.

Reklama

Související témata: