Hlavní obsah

Skvělá zpráva. Plekanec pojede na MS

Aktualizováno

Tomáš Plekanec bude součástí národního týmu pro světový šampionát. V úterý tuto informaci potvrdil generální manažer reprezentace Martin Ručinský. Mužstvo naopak opustila před Českými hokejovými hrami šestice hráčů - Polášek, Košťálek, Lenc, Musil, Kousal a Kubalík. „Tomáš se k nám připojí 3. května v Paříži,“ řekl k Plekancovi manažer Ručinský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec

Článek

"S Plekym komunikoval Růča. Je dobitej, domluvili jsme se na programu, aby měl možnost si odpočinout a přijel do turnaje odpočatý. Zda bude kapitánem, to ještě probereme, ale je tu velký předpoklad," řekl trenér Josef Jandač.

Tři brankáři, třináct obránců a šestnáct útočníků, takovou podobu má soupiska české hokejové reprezentace před Carlson Hockey Games, které se hrají od 27. do 30. dubna v Českých Budějovicích, jež jsou součástí Euro Hockey Tour.

„To jsou hráči, kteří budou pokračovat v boji o mistrovství světa. Příprava začala už v březnu, Držíme si širší počet hráčů, a to i z důvodu možných zranění a vývoji počtu hráčů v NHL," okomentoval současný stav Jandač. „Na mistrovství chceme vzít tři brankáře a pět formací," dodal kouč.

Adam Polášek, Jan Košťálek, David Musil, útočníci Radan Lenc, Dominik Kubalík a Robert Kousal, to je šestice, která opustila tým. K mužstvu se navíc nepřipojí Michal Vondrka. Naopak v seznamu jsou posily z NHL - brankář Petr Mrázek, obránci Radko Gudas, Michal Kempný, Jakub Kindl a útočník Jakub Voráček.

Světový šampionát startuje 5. května v Paříži a Kolíně nad Rýnem. Český národní tým čeká na začátek turnaje jeden z největších favoritů. O první body bude tým pod vedením trenéra Josefa Jandače s Kanadou.

Co Pastrňák a Krejčí? Hanzal je mimo hru

Ve hře jsou z NHL ještě útočníci David Pastrňák a David Krejčí z Bostonu, ale jaká je jejich šance, nechce Ručinský předjímat. „S oběma jsem mluvil včera, hlavní je, že Pasta nemá smlouvu a je před podpisem lukrativní a dlouhé smlouvy. Teď musí hlavně projít prohlídkou. Na rovinu mi řekl, že by chtěl hrát, ale musí si to rozmyslet, je dobitej. David (Krejčí) má něco s kolenem, koncem týdne si zavoláme, ale na ničem konkrétním jsme se nedomluvili."

Mimo je už šance na Martina Hanzala. „Definitivně ne. Má něco s kyčlí, má také patrně před podpisem poslední smlouvy v NHL, tak to nechce riskovat," dodal generální manažer.

Soupiska pro Carlson Hockey Games
Brankáři: Pavel Francouz, Petr Mrázek, Dominik Furch
Obránci: Radko Gudas, Jakub Jeřábek, Michal Kempný, Jan Rutta, David Sklenička, Jakub Kindl, Jan Kolář, Jakub Krejčík, Radim Šimek, Michal Jordán, Milan Doudera, Tomáš Kundrátek, Libor Šulák
Útočníci: Roman Červenka, Michal Birner, Petr Vrána, Lukáš Kašpar, Jakub Lev, Tomáš Filippi, Jan Kovář, Roman Horák, Michal Řepík, Jiří Sekáč, Lukáš Radil, Tomáš Hyka, Robin Hanzl, Tomáš Zohorna, Petr Holík, Jakub Voráček

Reklama

Související témata: