Hlavní obsah

Plzeňský snajpr zažil při úklidu šok. A na letišti se vyděsil

Praha

Když na začátku minulého týdne vypadl z boje o MS, zařídil si hokejový útočník Dominik Kubalík dovolenou, která se se začátkem šampionátu kryla. Nakonec ji musel zrušit, do reprezentace byl totiž povolán na úkor zraněného Holíka a ve středu s týmem nabral směr Paříž.

Odlet hokejistů na MS - finální verzeVideo: Sport.cz

 
Článek

„S kamarády jsme v sobotu měli letět do Egypta, narychlo jsme si vyřizovali pasy. Jenže zbytečně, takže jsem se jim musel omlouvat s tím, že to v létě napravíme a všechno si vynahradíme," popisoval Kubalík, jenž se o možnosti k návratu do národního týmu dozvěděl v pondělí po telefonu od kouče Jandače.

„Zrovna jsem byl doma a uklízel. S nominací už jsem vůbec nepočítal, takže to byl trošku šok. Jak jsem předtím cítil zklamání z vyřazení, tak teď jsem naopak nadšený," přiznával plzeňský forvard, jenž v této sezóně obhájil svůj loňský triumf mezi extraligovými střelci.

Spoluhráči z reprezentace si jej po opětovném připojení k reprezentaci dobírali. „Hned mi hlásili, že ta pauza byla určitě plánovaná, abych stihnul dovolenou. Ale tak to rozhodně nebylo. Když jsem v televizi koukal, jak kluci hráli turnaj v Českých Budějovicích, mrzelo mě, že jsem nemohl být u toho," řekl Kubalík.

Na letišti zjistil, že má nejmenší zavazadlo

Na balení věcí na šampionát moc času neměl. „Bylo to ve spěchu a hodně chaotické. V Praze na letišti jsem zjistil, že mám ze všech hráčů úplně nejmenší zavazadlo. Vypadá to, že jsem doma asi něco zapomněl. Pas a hokejovou výzbroj ale mám, což je nejdůležitější," usmál se.

Blízko premiérového startu na MS byl Kubalík už loni v Moskvě, kde byl členem širšího kádru, na soupisku se ale nakonec nevešel. „Teď jsem připravený a budu doufat v šanci. Když ji dostanu, budu chtít dokázat, že na to mám. Hlavně se teď musím rychle dostat do tempa, protože jsem pár dní nebyl na ledě," přeje si plzeňský odchovanec.

Během přípravy to nebylo úplně dobré

„Hlad po hokeji mám velký, ale vím, že z mé strany to během přípravy na mistrovství nebylo úplně dobré. Jsem zastáncem toho, že člověk musí jít štěstí naproti a já mu asi nešel. Teď se to budu snažit napravit," slibuje Kubalík, jenž po třech letech opouští Plzeň a od příští sezóny bude působit v ruské Ufě.

„Samozřejmě se těším, zároveň se ale i bojím, když od kluků v reprezentaci slýchám, jak to občas v Rusku chodí. Věci, které jsou u nás samozřejmostí, tam neplatí. Věřím ale, že to v mé kariéře bude krok dopředu," doufá Kubalík.

Reklama

Související témata: