Hlavní obsah

Německo - Švédsko 2:7Po úvodní prohře s Ruskem hokejisté Švédska deklasovali Němce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Ekman-Larsson 0 : 1
17. Hager 1 : 1
21. Rask 1 : 2
26. Gogulla 2 : 2
36. Omark 2 : 3
40. Brodin 2 : 4
50. Landeskog 2 : 5
51. Nylander 2 : 6
52. Nylander 2 : 7
Záznam online reportáže

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Švédští hokejisté si po páteční porážce s Ruskem v nájezdech spravili chuť, když ve svém druhém zápase v základní skupině A mistrovství světa porazili domácí Němce vysoko 7:2. Duel v Kolíně nad Rýnem rozhodli za vyrovnaného stavu 2:2 dvěma góly v závěru druhé třetiny. Dvěma góly a nahrávkou přispěl k výhře William Nylander, gól a dvě finální přihrávky si připsali další útočníci Gabriel Landeskog a Victor Rask.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Radost hokejistů Švédska z gólu.

Článek

Švédové poprvé gólově udeřili na konci sedmé minuty, kdy využil Greissova zakrytého výhledu obránce Ekman-Larsson. Lundqvist v další příležitosti německého gólmana nepřekonal, místo toho v 17. minutě vyrovnal Hager, jenž počkal chytře se zakončením a Fasth na jeho skrytou střelu nemohl zareagovat.

Jenže už sedm vteřin po nástupu do druhé třetiny se proti pravidlům provinil Müller a výběru Tre kronor stačilo 16 vteřin, aby strhl vedení zpět na svou stranu. Na konci parádní kombinace byl Rask. V krátkém sledu po sobě ale navazovala dvě vyloučení Švédů a to druhé potrestal vyrovnáním Gogulla.

V polovině zápasu nevyužil velkou možnost Reimer, což mohlo Němce brzy mrzet. Ještě před druhou přestávkou se prosadili Omark a pouhé tři vteřiny před odchodem do kabin Brodin. Švédové tím převzali režii utkání zcela do svých rukou.

Výhru pak zvýraznili třemi trefami v polovině třetího dějství, kdy se v rozmezí dvou minut a 17 vteřin trefili Landeskog a dvakrát po sobě Nylander. Po jeho druhé brance zamířil Greiss na střídačku. Náhradníka Aus den Birkena už pak Seveřané ušetřili.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Kolín nad Rýnem):
Německo - Švédsko 2:7 (1:1, 1:3, 0:3)
Branky a nahrávky: 17. Hager (D. Seidenberg, Ehliz), 26. Gogulla (Hager, Schütz) - 7. Ekman-Larsson (Landeskog, V. Rask), 21. V. Rask (Hedman, Stralman), 36. Omark (Krüger), 40. Brodin (W. Nylander, Eriksson Ek), 50. Landeskog (V. Rask, Söderberg), 51. W. Nylander (Stralman), 52. W. Nylander (Landeskog). Rozhodčí: Gofman (Rus.), Odinš (Lot.) - Dědulja (Běl.), Oliver (USA). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 18 673.
Německo: Greiss (52. Aus den Birken) - Abeltshauser, Krueger, Müller, D. Seidenberg, Hördler, Reul - Ehliz, Tiffels, Reimer - Macek, Kahun, Rieder - Gogulla, Hager, Schütz - Y. Seidenberg, Fauser, Kink - Plachta. Trenér: Marco Sturm.
Švédsko: Fasth - Stralman, Hedman, Ekman-Larsson, Brodin, J. Klingberg, Edler - E. Lindholm, V. Rask, Landeskog - Omark, Söderberg, Krüger - Karlsson, W. Nylander, Eriksson Ek - C. Klingberg, J. Lundqvist, Nordström. Trenér: Rikard Grönborg.

Reklama

Související témata: