Hlavní obsah

Slovinsko - Kanada 2:7První hattrick mistrovství je tady! Obhájci titulu slaví další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Barrie 0 : 1
15. MacKinnon 0 : 2
17. Point 0 : 3
25. MacKinnon 0 : 4
26. MacKinnon 0 : 5
36. Muršak 1 : 5
38. Marner 1 : 6
48. Skinner 1 : 7
58. Urbas 2 : 7
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Kanady porazili ve svém druhém utkání na mistrovství světa v Paříži Slovinsko jednoznačně 7:2 a bez ztráty bodu vedou skupinu B. Prvním hattrickem turnaje se zaskvěl v dresu vítězů minulých dvou šampionátů útočník Nathan MacKinnon, který si navíc připsal i jednu asistenci.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Nate MacKinnon byl nejlepším střelcem Kanady v duelu se Slovinskem.

Článek
Fotogalerie

Slovinci se v úvodu utkání ubránili při vyloučení kapitána Muršaka, který se po návratu z trestné lavice dostal do úniku, ale gólmana Johnsona mezi betony neprostřelil. V páté minutě už udeřil favorit. Simmonds ještě odkrytou branku netrefil, z levého kruhu však už zamířil přesně Barrie.

Kanada se pak ubránila při Mathesonově trestu a v 15. minutě zvýšila. MacKinnon napoprvé ještě Krošelja nepřekonal, ale dostal se v brankovišti k dorážce a dotlačil puk za brankovou čáru. Za 98 vteřin zvýšil Point, jehož přihrávku na Marnera si srazil do vlastní branky Vidmar. Ještě před první pauzou pomohla slovinskému brankáři po střele Barrieho tyč.

Další branku přidali Kanaďané ve 25. minutě, kdy Girouxův pokus po parádní otočce Krošelj ještě vyrazil, ale MacKinnon doklepl puk do odkryté branky. Za 59 vteřin dovršil útočník Colorada hattrick, když přesnou střelou z levého kruhu potrestal Muršakovo vyloučení.

V polovině utkání Slovinci nevyužili 62 vteřin trvající přesilovku pěti proti třem, ale v 36. minutě už sebrali Johnsonovi čisté konto. Po Saboličově průniku se trefil Muršak. Pětibrankový náskok vrátil Kanadě Marner, který si parádně položil Krošelja a zakončil do odkryté branky.

V závěrečném dějství inkasovali Slovinci už jen jednou a hodně nešťastně. Skinnerovu přihrávku tečoval Mušič a kotouč zapadl nad Krošeljovým ramenem do branky. Výsledek zkorigoval v 58. minutě z dorážky Urbas.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Paříž):
Slovinsko - Kanada 2:7 (0:3, 1:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 36. Muršak (Sabolič, Pretnar), 58. Urbas (Kranjc, Pretnar) - 5. Barrie (Simmonds, Konecny), 15. MacKinnon (Skinner, Barrie), 17. Point (Konecny), 25. MacKinnon (Giroux, De Haan), 26. MacKinnon (Barrie, Marner), 38. Marner (Konecny), 48. Skinner (MacKinnon, Barrie). Rozhodčí: Lemelin (Rak.), Wehrli (Švýc.) - Kohlmüller (Něm.), Malmqvist (Švéd.). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 9168.
Slovinsko: Krošelj - Robar, Kovačevič, Vidmar, Kranjc, Pretnar, Gregorc, Tavželj, Podlipnik - Ograjenšek, Tičar, Sabolič - Urbas, Muršak, Verlič - D. Rodman, Goličič, Kuralt - Mušič, Pem. Trenér: Nik Zupančič.
Kanada: Ch. Johnson - Demers, Vlasic, De Haan, Barrie, Matheson, Morrissey - Duchene, Scheifele, O'Reilly - Skinner, Giroux, MacKinnon - Marner, Point, Konecny - B. Schenn, Simmonds, Killorn. Trenér: Jon Cooper.

Reklama

Související témata: