Hlavní obsah

Po důležitém vítězství chystá Francie na Kanadu osvědčený koktejl. Jak zareaguje suverén?

Praha/Paříž

Čtvrtá Francie, páté Česko. Nejde o vysněný fotbalový žebříček, taková je situace po třech odehraných zápasech ve skupině B na hokejovém mistrovství světa. Suverénní Kanada, poté vyrovnaná pětice, která má mezi sebou jen dva body. Sem patří i domácí tým, který může být zatím v hokejové Paříži nadmíru spokojený.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Francouz Yohann Auvitu (uprostřed) přijímá gratulace od spoluhráčů poté, co jako první překonal švýcarského brankáře Genoniho.

Článek

Francie na úvod turnaje prohrála 2:3 s Norskem, poté ale překvapila Finsko výsledkem 5:1. V úterý zdolala po nájezdech 4:3 Švýcarsko. Domácí tým je zatím na čtvrté příčce, tedy poslední postupové do čtvrtfinále - 5 bodů a skóre 11:7. Více branek dala ve skupině jen Kanada.

Se Švýcary se Francouzi potkali patnáctkrát, teprve popáté vyhráli. Výhru vidělo téměř sedm tisíc fanoušků přímo na stadiónu, což je ne zemi galského kohouta nezvykle vysoké číslo.

„Je to skvělé," citoval server iihf.com Johanna Auvitua. „Jsou to pro nás velmi důležité dva body. O to více, že se Švýcarskem, to je naše derby. Hraje tam hodně našich kluků, takže jsou šťastní. V této spirále musíme pokračovat," řekl obránce.

Žádný strach, fanoušci jsou za zády

Švýcaři skončili na minulém šampionátu v Rusku na 11. místě, Francouzi byli čtrnáctí. Nyní se obě mužstva drží na postupových příčkách do čtvrtfinále. Francii čeká ve čtvrtek Kanada. A tady půjde o velkou zkoušku. Kanaďané zatím neztratili žádný bod a mají ze tří soubojů skóre 17:3.

„Bude to stejný koktejl, jaký jsme použili proti Finsku. Byli jsme silní, neměli jsme strach. Nerespektovali jsme je jen proto, že to je velká země. Tohle je speciální zápas proti Kanadě, ale jsme připraveni. Jsme šťastní, že jsme doma, za námi je dav, tuhle výhodu budeme chtít využít," dodal Auvitu.

Porazí Francie ve čtvrtek na MS Kanadu?
Ano
13,6 %
Ne
86,4 %
Celkem hlasovalo 2733 čtenářů.

Reklama

Související témata: