Hlavní obsah

Voráček: Byl to náš nejtěžší zápas na turnaji. Připadalo mi, že hrajeme proti New Jersey

Paříž

Během dvou volných dnů se dal zdravotně dohromady, bolest a motání hlavy už necítil, takže souboj s Nory Jakub Voráček vynechat nemusel. Na ledě se spoluhráče snažil strhnout svou aktivitou a nakonec si oddychl, že hokejový národní tým získal do tabulky základní skupiny MS alespoň dva body za vydřenou výhru 1:0 po prodloužení.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jakub Voráček při utkání s Nory.

Článek
Fotogalerie

Žádné zdravotní omezení jste nepociťoval?

Všechno bylo v pořádku, cítil jsem se dobře. V tom nebyl žádný problém.

Čekali jste, že by vás mohli Norové tolik potrápit?

Přišlo mi, že to byl náš nejtěžší zápas na turnaji. Nemyslím si, že jsme hráli špatně, protože Norové první polovinu zápasu až na přesilovky moc šancí neměli. Jenže hráli výborně defenzívně, stáli v pěti lidech kolem brány a bylo těžké se tam dostat.

Stálo dobývání jejich obrany hodně sil?

Je fyzicky náročné, když se zbavíš jednoho hráče a hned máš na zádech druhého. Připadalo mi, jako kdybych hráli proti New Jersey, ti hrají tento typ hokeje.

Nebyl jste překvapený, že ani vy jste si moc vyložených příležitostí nevytvořili?

Je pravda, že jich nebylo tolik. Když už nějaké přišly, nedokázali jsme je řešit líp. Zápas by vypadal úplně jinak, kdybychom dali jeden dva góly. Pořád jsem ale věřil, že alespoň jeden dáme, klidně i v prodloužení. Nakonec byl docela šťastný. Poděkovat ale musíme taky Pavlu Francouzovi, chytil několik gólů a obracet zápas by bylo ještě těžší.

Dva body tedy nakonec berete?

Všichni jsme čekali, že vyhrajeme v základní hrací době, jenže beru to tak, že výhra je výhra. Kdybychom prodloužení prohráli, dostali bychom se trošičku do problémů. Ale takhle máme po čtyřech zápasech tři vítězství.

Spolu s Romanem Červenkou jste byl u jediné prohry samostatné české reprezentace proti Norsku. Nevzpomněl jste si na sedm let starý zápas na MS?

Vůbec jsem o tom nepřemýšlel, už je to strašně dávno a oba týmy jsou úplně jiné.

V hledišti haly vám fandila přítelkyně a půlroční syn Jake. O to víc jste se chtěl předvést?

Už je z něj velkej kluk, v reprezentaci mě viděl hrát poprvé. Myslím, že si to ale nebude pamatovat. Teda doufám... (směje se)

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.