Hlavní obsah

Rusko smetlo Slovensko, Slovinci poznali další hořkost a sestupují

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Běloruska porazili na mistrovství světa Slovinsko 5:2 a připsali si tři důležité body v boji o záchranu mezi elitou. Do problému se naopak dostali slovinští hráči. Šest soubojů a jen jeden bod, což znamená sestup do divize I. Hráči Ruska zase přehráli jasně Slovensko 6:0 a vedou skupina A. Slováci jsou stále v ohrožení vypadnutí z elitní skupiny světového šampionátu.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Jevgenij Dadonov se raduje z gólu. Rusko vede nad Slovenskem.

Článek
Fotogalerie

Rusko už v úvodní dvacetiminutovce ukázalo, že má na turnaji formu. Do první přestávky šli Slováci s průběžným stavem 0:3. Dva góly jim vstřelil Dadonov.

Druhá třetina začala se zpožděním, protože nebyl ideálně upraven led a hráči se vrátili na pár minut opět do šatny. Poté další dlouhé čekání, zda videorozhodčí posvětí čtvrtou branku, byla uznána a Kučerovův gól bruslí platil.

Rusové pokračovali ve své exhibici. Před třetí částí už vedli 5:0. V té sborná předváděla pohodovou podívanou a přidala ještě jednu trefu, Rusové vyhráli bez problémů 6:0.

Slovinci padli 2:5

Slovinsko prohrávalo v utkání, ale nakonec zahajovací třetinu s Běloruskem zvládlo, když dokázalo otočit stav v poslední minutě, na 2:1 upravil skóre Rodman.

Pár sekund uběhlo z druhé části a bylo srovnáno, Slovince rozesmutnil Kovyršin. Přidali se další a po čtyřiceti minutách bylo o něco jasněji, Bělorusko vedlo 5:2 a poslední tým skupiny B byl daleko od možných bodů. V utkání už žádný gól poté nepadl a o bodech bylo rozhodnuto. Bělorusové tři, Slovinci nula.

Reklama

Související témata: