Hlavní obsah

Češi porazili na MS Francii, Slováci dostali šestku od USA

Paříž
Aktualizováno

Čeští hokejisté porazili na mistrovství světa domácí Francii 5:2 a jsou blízko čtvrtfinále. Poslední zápas skupiny B sehraje mužstvo pod vedením trenéra Josefa Jandače v úterý, postaví se Švýcarsku. Ve druhém souběžném utkání Slováci prohráli s USA 6:1 a opět si zkomplikovali život na světovém šampionátu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Michal Řepík se raduje z gólu. Vlevo je překonaný francouzský brankář Florian Hardy.

Článek
Fotogalerie

Francouzi začali zostra, ale nedokázali své šance proměnit, vychytal je Francouz. Češi se ujali vedení, první gól na turnaji vstřelil Pastrňák. Více branek v první třetině nepadlo.

Ve druhé si oba týmy užily hektických chvil. Češi měli hodně vyloučených, ale domácí nedokázali tuto výhodu využít, přesto na začátku prostřední části srovnali, ale mužstvo kouče Josefa Jandače si dokázalo vzít vedení zpět, na 2:1 upravil Řepík. K němu se přidal Rutta před koncem a do šatny šly týmy za stavu 3:1.

Třetí část skončila smírem, jeden gól v každé brance, což nemělo žádný vliv na bodovou odměnu.

Slováci opět prohráli

Slovensko potřebovalo body jako sůl, ale první dvě trefy patřily Američanům. Slováci v polovině utkání snížili, ale na konci té samé třetiny soupeř přidal další dva góly a tým USA vedl po čtyřiceti minutách 4:1.

Ne, Slováci neprožívají povedený turnaj. V poslední dvacetiminutovce obdrželi další branky. Nakonec jich bylo celkem za šedesát minut šest a Američané bez problémů vyhráli 6:1.

Reklama