Hlavní obsah

Slovensko - USA 1:6Slováci zatím udržení mezi elitou nepotvrdili, podlehli USA 1:6

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Keller 0 : 1
26. Gaudreau 0 : 2
31. Gernát 1 : 2
37. Dvorak 1 : 3
39. Trouba 1 : 4
43. Gaudreau 1 : 5
48. Lee 1 : 6
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté USA porazili na mistrovství světa ve skupině A Slovensko vysoko 6:1. Tři body za dva góly a asistenci si připsal útočník Johnny Gaudreau. Američané tak po úvodní porážce s Němci přidali v Kolíně nad Rýnem pátou výhru za sebou a posunuli se do čela tabulky před Rusko, které má ale zápas k dobru. Naopak Slováci stále nemají jistotu setrvání mezi elitou.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Slovensko - USA. Kdo vyhraje?

Článek
Fotogalerie

V sestavě zámořského celku již nechyběli obránce Skjei a útočník Hayes, posily z New York Rangers. A oba byli v akci ve třetí minutě, kdy Skjei pálil, Július Hudáček nedokázal zcela pokrýt kotouč, ale Hayes s dorážkou neuspěl. Slováci pak promarnili přesilovku a do vedení tak šli v deváté minutě Američané, když se zblízka trefil neobsazený Keller.

Hayes si spravil chuť v 26. minutě, kdy na konci kombinace s Gaudreauem předložil forvardovi Calgary puk do šance, z níž nemohl minout. Slovensko se pak ubránilo ve svém prvním oslabení a minutu po návratu hříšníka Čerešňáka na led snížil bekhendovou dorážkou zadák Gernát. Slováci sice na chvilku ožili, ale na vyrovnání nedosáhli.

Július Hudáček poté sice vychytal Dvoraka, ale druhý souboj už vyzněl lépe pro amerického forvarda, který uklidil puk bekhendem pod horní tyč. A dvě minuty před druhou přestávkou bylo s výběrem kouče Cígera ještě hůř, když se střelou na bližší tyč prosadil bek Trouba.

Slováci od té chvíle vypadali hodně odevzdaně. Ve 43. minutě se znovu blýskl Hayes, který naservíroval pátý gól opět pro Gaudreaua, jemuž předložil puk před prázdnou branku. Debakl pak udělal z rozdílu ve skóre Lee, jenž na hranici brankoviště usměrnil v početní výhodě za Hudáčkova záda Eichelovu nabídku.

Slovensko - USA 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 31. Gernát (L. Hudáček, Dravecký) - 9. Keller (A. Lee, Skjei), 26. Gaudreau (Hayes), 37. Dvorak (Gaudreau), 39. Trouba, 43. Gaudreau (Hayes), 48. A. Lee (Eichel, Hanifin). Rozhodčí: Hribik (ČR), Wehrli (Švýc.) - Malmqvist (Švéd.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 13.267.
Slovensko: J. Hudáček - Trška, Čerešňák, Mikuš, Gernát, Sersen, Čajkovský - Miklík, Bližňák, Haščák - Kudrna, Cingel, Hrnka - Dravecký, L. Hudáček, Skalický - Suja, Zigo, Šťastný - Matoušek. Trenér: Zdeno Cíger.
USA: Howard - DeKeyser, Trouba, C. Murphy, Hanifin, McAvoy, Skjei, T. van Riemsdyk - A. Lee, Eichel, Keller - Nelson, D. Larkin, Schmaltz - Bjugstad, Hayes, Gaudreau - Compher, Dvorak, Copp - Greenway. Trenér: Jeff Blashill.

Reklama

Související témata: