Hlavní obsah

Porážka uvrhla český tým do nejistoty

Martin Kézr (Paříž)Sport.czPrávo

Porážkou 1:3 od Švýcarů na závěr pařížské skupiny šampionátu čeští hokejisté uvrhli sami sebe na několik hodin do nejistoty nejen ohledně jména svého čtvrtfinálového soupeře, ale i místa, kde ho ve čtvrtek odehrají. Nejpravděpodobněji se rýsuje souboj s Rusy.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva český reprezentant Tomáš Kundrátek a Reto Suri ze Švýcarska.

Článek

Osud české reprezentace bude pozdě večer v rukou jiných a musí čekat téměř do úterní půlnoci na výsledky závěrečných zápasů základní části. Na třetím místě Češi zůstanou v případě, že Kanada uhraje alespoň bod s Finy a tím pádem by příštím soupeřem národního týmu byli Rusové.

Jinak Česko čeká duel s USA a stěhování do Kolína nad Rýnem. Cestu tam by ale národní mužstvo absolvovalo každopádně v případě, že do čtvrtfinále proniknou jako poslední Lotyši. Postup Německa, kterému reglement turnaje zaručuje čtvrtfinále na domácím ledě, by zaručil odehrání duelu Česko-Rusko ve francouzské metropoli, zřejmě od 16.15 hodin a do Kolína by se v takovém případě musela stěhovat Kanada, přestože pařížskou skupinu vyhrála.

Stěhování není téma

„Pro nás ale není úplně zásadní téma, jestli bychom se měli stěhovat teď, nebo až v další fázi turnaje," říká reprezentační kouč Josef Jandač.

Když šli hráči z ledu, nebyli ani moc nervózní z nejistoty, že je čeká Rusko, nebo USA. „Člověk si nevybere, stejně už jsme to neměli jak ovlivnit. Jak to má být, tak to bude a jestli chceme na šampionátu být úspěšní, musíme porazit kohokoliv a je vlastně jedno, jestli v Paříži nebo v Kolíně," uvažoval Roman Červenka. „Musíme se připravit na to, že čtvrtfinále bude obrovsky těžké a náš výkon v něm musí být radikálně lepší než proti Švýcarům," doplňoval další útočník. Michal Řepík.

I kdyby ale Češi nakonec museli hrát čtvrtfinále v Kolíně nad Rýnem, ve středu si každopádně zatrénují ještě v Paříži a až odpoledne by se pak vlakem vydali do německého města. „Mohli jsme si vybrat ze tří časů odjezdu a my chtěli jít na led v klidu ještě tady v Paříži. Proto jsme zvolili až poslední variantu cesty, která zabere tři a čtvrt hodiny," vysvětluje manažer Milan Hnilička.

Reklama

Související témata: