Hlavní obsah

Pecka! Pastrňák i Krejčí nastoupí už proti Rusům

Jan Škvor (Kodaň)Sport.cz

Do dějiště šampionátu v Kodani sice přicestovali až ráno zmoženi po náročném letu s mezipřistáním v Amsterdamu, přesto hokejoví útočníci David Pastrňák s Davidem Krejčím v sestavě české reprezentace proti Rusku nakonec nebudou chybět!

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Útočníci David Pastrňák (vlevo) a David Krejčí na tréninku českého týmu.

Článek

Trenéři národního týmu přitom původně s pomocí ofenzivních es Bostonu pro souboj s Rusy příliš nepočítali. „Po rozbruslení byli hodně unavení. Dohodli jsme se ale, že definitivní rozhodnutí padne poté, jak se budou cítit, až se po obědě prospí. Chtěli jsme na ně do poslední chvíle počkat, protože oba jsou rozdílovými hráči. Odpoledne nám pak sdělili, že jsou na tom lépe a připraveni nastoupit," vysvětloval asistent trenéra Václav Prospal.

Hlavní trenér Josef Jandač zařadil oba hráče do jednoho útoku, na levé křídlo k nim pak poslal Dmitrije Jaškina ze St. Louis. Chytat bude David Rittich, hrát se bude na sedm obránců a třináct útočníků. Do utkání nezasáhnou bek Jakub Krejčík a forvard Robert Kousal.

Sestava české hokejové reprezentace proti Rusku:
Rittich - Gudas, Šulák, Hronek, Moravčík, Sklenička, Jordán, Polášek - Pastrňák, Krejčí, Jaškin - Hyka, Faksa, Červenka - Řepík, Nečas, D. Kubalík - Nestrašil, Plekanec, Horák - Chytil

„Určitě je ale nešoupneme do čtvrté lajny. Krejča dělá hráče okolo sebe lepšími, Pasta je střelec a bezstarostný člověk, který miluje hokej. Chce dávat góly, produkovat šance a vyhrávat. S takovými hráči bude tým lepší," je přesvědčený Prospal.

Reklama