Hlavní obsah

NAD(H)LEDEM: Zápas s Bělorusy jsme kontrolovali. A Pastrňák s Krejčím? Jsou o několik levelů jinde, tvrdí Bednář

Jaroslav Bednář, sportovní manažer klubu Mountfield HK

Na mistrovství světa jsme v pátek večer narazili asi na nejslabší tým z naší skupiny. Bělorusům jsme brzy odskočili na tři góly a náskok si pak udržovali. Připsali jsme si povinnou výhru a mohli ušetřit i nějaké síly. Samozřejmě každý si uvědomuje, že jak je program na turnaji nahuštěný, síly rychle ubývají. Tím, že jsme perfektně odehráli první třetinu, tak další průběh utkání už nebyl tak fyzicky náročný.

Foto: Profimedia.cz

Jaroslav Bednář glosuje zápas české reprezentace proti Bělorusku.

Článek

Osobně tyhle zápasy, kdy se hraje skoro pořád na jednu bránu, nemám moc rád. Pro diváka nejsou tak atraktivní. Utkání jsme ale měli celou dobu pod kontrolou a jediným negativem bylo zranění Andreje Nestrašila.

Musím říct, že nám na šampionátu chytají výborně oba brankáři. Je úžasné sledovat třeba Davida Ritticha, jak rozehrává puky a pracuje holí, což je nedílná součást v NHL. Gólman v ní musí být v uvozovkách šestým hráčem a on tohle zvládá perfektně. Oba dva podávají opravdu skvělé výkony.

Tým posílil příjezdem Davidů Pastrňáka a Krejčího. Je vidět, že jsou o několik levelů jinde. Díky jejich umu a chuti do hry si český fanoušek v zápase proti Rusku přišel na svoje. Oba kluci se hokejem baví. Mají šikovné ruce, a hlavně o sobě vědí. S Rusy se postarali o všechny čtyři góly, a i proti Bělorusku se ukázalo, v jak obrovské formě a pohodě přijel třeba David Krejčí, který při kontaktu s pukem hledá Pastu. Navíc jim na ledě odvádí černou práci Dyma Jaškin. Před bránou udělá hodně prostoru, vybojuje mraky puků a kluci pak mají víc času najít jeden druhého a vytvářet hru. Je fakt radost se na ně dívat.

V posledních dvou zápasech jsme se navíc dokázali vyvarovat častých oslabení, v nichž jsme v předchozích utkáních dostávali góly. Proti Rusům jsme měli jenom tři dvouminutové tresty, proti Bělorusku dva. Je to důležité, protože vyloučení byly kamenem úrazu. Při hře pět na pět totiž hrajeme výborně. Máme skvělý pohyb, mladí kluci to tam rozlítají a tím pádem můžeme hrát s kterýmkoliv soupeřem.

Jaroslav Bednář
S národním mužstvem získal na mistrovství světa 2006 v Rize stříbro. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník celkem 67 zápasů s bilancí patnácti gólů a deseti asistencí. Na kontě má více než sto zápasů v NHL, kde hájil barvy Los Angeles a Floridy. V Rusku vybojoval titul s Omskem, zlato slavil ve Švýcarsku s Davosem, Bernem a také v české extralize s pražskou Slavií. V posledních třech letech působil v týmu Mountfield HK, kde po skončení letošního play off ukončil bohatou a úspěšnou kariéru. V současnosti zastává ve východočeském klubu post sportovního manažera.

Reklama

Související témata: