Hlavní obsah

Říha skončil v nemocnici, v pátečním zápase na Slovensku reprezentaci nepovede

Nitra/Praha

Nepříjemná komplikace postihla českou hokejovou reprezentaci během jejího pobytu v Nitře, kde se tento týden připravuje na květnové mistrovství světa na Slovensku. Trenér národního týmu Miloš Říha je na pozorování v tamní nemocnici a v pátečním utkání Euro Hockey Challenge proti Slovensku v Trenčíně mužstvo nepovede. Zpět k týmu by se měl šedesátiletý kouč vrátit v sobotu, kdy se hraje odveta v Nitře.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české hokejové reprezentace Miloš Říha.

Článek

Říha ještě vedl středeční trénink národního týmu, ve čtvrtek už ale na ledě chyběl a místo něj udíleli hráčům pokyny jeho asistenti Robert Reichel a Karel Mlejnek. Ti budou šéfovat střídačce reprezentace i v pátečním utkání v Trenčíně proti Slovensku.

„Miloš Říha ve čtvrtek absolvoval kontrolní vyšetření v nemocnici v Nitře, které ukázalo, že je potřeba dvoudenní krátkodobá hospitalizace kvůli pozorování," řekl Sport.cz tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund s tím, že podrobnosti Říhových zdravotních problémů nemůže specifikovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistent trenéra Robert Reichel (vlevo) a Filip Chytil během tréninku hokejové reprezentace.

„Nejedná se ale o nic, co by mělo ohrozit jeho účast na květnovém mistrovství světa," doplnil Zikmund.

V sobotní odvetě v Nitře proti Slovensku už by měl mužstvo opět vést Říha. „Beru to úplně normálně, to vyšetření bylo prostě nutné a poradíme si s tím. Jsme tady jako tým a je úplně jedno, kdo bude na střídačce. V pátek tam budeme my s Karlem (Mlejnkem)," řekl ČTK Reichel, který je s Říhou stále v kontaktu.

„Komunikujeme a řešíme tréninky i sestavu. Určitá komplikace to samozřejmě je, ale ne na takové úrovni, že by Miloš nemohl nic. Prostě se to tak stalo a je to realita. Věříme, že tady zase brzy bude a vše bude v pohodě," prohlásil Reichel.

Reklama

Související témata: